Girocului

Descrierea cartierului Girocului

Amplasat în sud, Girocului este unul dintre cartierele periferice ale Timișoarei, având dimensiuni relativ reduse în comparație cu alte subdiviziuni ale orașului (precum Freidorf, Aradului sau Iosefin-Dâmbovița).

În această zonă a orașului de pe Bega se găsesc atât case și vile, cât și blocuri de locuințe – dintre care majoritatea au fost construite înainte de Revoluție. Acesta este motivul pentru care Girocului poate fi o alegere potrivită atât pentru cei care se gândesc la achiziția unei case, cât și pentru aceia care își doresc, mai degrabă, un apartament.

Cartierul este perceput, per ansamblu, ca fiind unul destul de liniștit și sigur, ceea ce reprezintă, bineînțeles, un avantaj important atât pentru potențialii cumpărători, cât și pentru chiriași. De asemenea, zona este, în general vorbind, destul de „verde” – pentru a evita, însă, eventualele nemulțumiri la acest capitol, acordă o atenție deosebită împrejurimilor atunci când faci o vizionare (mai ales dacă e vorba de un apartament la bloc).

Locuitorii acestui cartier au la dispoziție mai multe linii de transport în comun (autobuze, troleibuze, dar și tramvaie), ce fac legătura atât cu centrul orașului, cât și cu zonele învecinate. Pe de altă parte, însă, pasionații de ciclism nu beneficiază, cel puțin deocamdată, de o rețea unitară de piste special amenajate (ceea ce nu înseamnă, însă, că nu poți folosi acest mijloc de transport). În weekend, un traseu bun pentru bicicletă este cel care leagă comuna Giroc, din imediata vecinătate a cartierului, de pădurea cu același nume.

Strict între granițele Girocului nu se găsește niciun mall. Aceia care își doresc, însă, să-și facă cumpărăturile într-un asemenea centru comercial pot ajunge în zona Iosefin-Dâmbovița – la marginea de est a acestui cartier, pe Strada Calea Șagului (nr. 100), poate fi găsit al doilea mall deschis în oraș, respectiv Shopping City Timișoara.

Pentru cumpărăturile de zi cu zi, timișorenii din Girocului au la dispoziție o serie de magazine de dimensiuni mici și medii, dintre care unele afiliate unor rețele internaționale (Lidl, Profi), dar și piețe (cum ar fi Piața Giroc, de pe Strada Martir Elena Nicoară). În cartier nu se găsește niciun hipermarket, dar cei care doresc să beneficieze de paleta mai largă de opțiuni a unui astfel de centru comercial pot ajunge cu ușurință la Carrefour-ul din zona Soarelui, aproape de Spitalul Județean (un astfel de magazin există și în Shopping City Timișoara).

Practic, unul dintre puținele locuri în care poți face o plimbare în natură este Parcul Adolescenței, din zona Martirilor. Din nordul cartierului se poate ajunge, însă, foarte ușor și în Parcul Pădurice, din zona Soarelui (fostul Parc Lidia). Pe timp de weekend, cei care au bicicletă pot ajunge în comuna Giroc, iar, de aici, pot parcuge drumul până la pădurea cu același nume.

În afară de ciclism, probabil că cele mai accesibile modalități de a practica un sport în aer liber în această zonă a Timișoarei ar fi mersul pe jos și joggingul. Cei care vor mai mult, au varianta de a frecventa o sală de fitness.

În acest cartier vei avea la dispoziție destule opțiuni, atât în ceea ce privește ciclul de învățământ preșcolar, cât și cel primar, gimnazial și liceal. Un exemplu de menționat ar fi Liceul Teoretic Special „Iris”, instituție de stat care școlarizează elevi cu deficiențe de vedere și senzoriale asociate, de la vârsta preșcolară până la liceu.

În ceea ce privește învățământul superior, pe de altă parte, în acest cartier mărginaș al Timișoarei nu se găsește nicio instituție de profil. Acest fapt nu ar trebui să reprezinte, totuși, o problemă dacă iei în calcul să achiziționezi o locuință aici – asta pentru că, ajunși la vârsta studenției, copiii tăi pot ajunge cu ușurință în celelalte cartiere ale orașului, pentru a urma cursurile facultății dorite.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Girocului:

La capitolul servicii medicale de stat, un avantaj important pentru locuitorii Girocului este că aici se găsește Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara; amplasat în partea de nord a cartierului, pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 156, acesta este deschis 24 de ore din 24 – reprezentând, astfel, prima opțiune când vine vorba de urgențe medicale (dar nu numai). Un avantaj important este și că în apropiere se află Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, dar și Clinica de Chirurgie Plastică din Timișoara, secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din apropierea acestei zone este Daf Junior, local pe care îl vei găsi pe strada Gloria, nr. 5. De asemenea, în cazul în care te vei îndrepta spre strada Naturii, nr. 2, vei găsi aici o pizzerie de cartier - Il Locale. O braserie vei găsi pe strada Semenic, nr. 60. Totuși, în cazul în care meniul de aici nu este pe placul tău și ai posibilitatea să te deplasezi cu mașina sau cu bicicleta, poți alege restaurantul din cadrul Complexului Flonta (aflat în cartierul învecinat, pe strada Stadion, nr. 2), unde vei găsi, cu siguranță ceva pe gustul tău.

La capitolul bancar, Girocului este slab reprezentat. Totuși, găsești un bancomat BRD pe strada Semenic, nr. 54, în apropierea Primăriei Giroc. Cartierele învecinate pot fi o soluție în cazul în care cauți și alte sucursale sau bancomate. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Pentru cei care au mașină, găsirea unui loc de parcare, în special în zonele de blocuri, poate reprezenta o problemă – pentru închirierea unui astfel de spațiu, aceștia se pot interesa la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1. Vestea bună este că autoritățile au în plan, pentru perioada următoare, construcția a două parcări supratetajate în acest cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Girocului

20 rezultate

Segmentul rezidențial nou a cunoscut o creștere notabilă în ultimii ani, astfel că, în momentul de față există un stoc considerabil de apartamente. Proprietățile noi sunt, în general, apartamente amplasate în imobile cu regim redus de înălțime.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Vivalia Grand, XCity Towers, Sol-Residence, Iris Armoniei, City of Mara, Sapporo Braytim, Monarch Residence, Ateneo, Monarch Soleil, Monarch Private Yard, ISHO, Nord One Botanic, FABRIK, Denya Forest, Nord One Brediceanu, Future Residence - Torontal, PALTIM, Nova Mehala, Nord One Torontal. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Girocului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Girocului

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor de apartamente de aici sunt foarte apropiate de media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.518 €/mp

01.01.24 - 31.01.24

+0,7%  (11 €/mp) faţă de luna 12/2023

+4,1%  (60 €/mp) faţă de luna 1/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Girocului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Girocului

Vânzare apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 37.53 mp, Etaj 1

Favorit Estate va prezinta un nou proiect din zona de Sud a orasului in regim de Parter + 3 Etaje, fiind compus din apartamente cu 2 sau 3 camere. Toate apartamentele beneficiaza de 1 loc de...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 50 mp, Etaj 4 / 4

Apartament cu 2 camere de vanzare in Timisoara, zona Girocului. FOXFORT propune de vanzare un apartament cu 2 camere, semidecomandat, situat in localitatea Timisoara, zona Girocului, aflat la...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 80 mp, Etaj 4 / 5

Bun venit intr-o oaza de confort si potential neimplinit in inima orasului nostru vibrant! Acest apartament cu doua camere, de dimensiuni generoase si pozitionat intr-un bloc nou construit, iti...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Girocului, 3 camere, 75 mp, Parter

Favorit Estate va prezinta un nou proiect din zona de Sud a orasului in regim de Parter + 3 Etaje, fiind compus din apartamente cu 2 sau 3 camere. Toate apartamentele beneficiaza de 1 loc de...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 44 mp, Etaj 4 / 4

Oferim spre inchiriere apartament de doua camere nedecomandat, situat la etajul 4 cu acoperis de tigla ,in zona Girocului-stada Martir Angela Sava. Apartamentul se inchiriaza mobilat utilat...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 5

APOSTU ESTATE va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandat confort 1 situat in zona Girocului intr-un imobil disponibil la etajul 3 din 5. Imobilul se intinde pe o suprafata...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 52 mp, Etaj 3 / 5

Oferim spre inchiriere apartament 2 camere confort 1,semidecomandat,amenajat modern, in zona Spitalul Judetean, complet mobilat si utilat cu mobila de bucatarie facuta la comanda. Apartamentul...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Girocului, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 3

Taz Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere, decomandat. Acesta este situat in zona Girocului, la etajul 1/3. Dispune de o suprafata utila de 45 mp si este compartimentat...