Plopi - Kuncz

Descrierea cartierului Plopi - Kuncz

Plopi-Kuncz este una dintre zonele mărginașe ale Timișoarei, marcând o parte din granița de est a orașului.

În ciuda suprafeței extinse, Plopi-Kuncz are o densitate redusă a populației, ca urmare a faptului că doar anumite porțiuni din acesta sunt, de fapt, locuite. Cartierul are, astfel, o alcătuire mixtă, el cuprinzând atât o componentă rezidențială (reprezentată, practic, în mod exclusiv din case), cât și una industrială, alături de ample terenuri libere.

Deși ar putea fi – datorită disponibilității terenurilor pentru construcții – destul de atractiv pentru timișorenii dornici să-și construiască o casă pe cont propriu, Plopi-Kuncz are, de fapt, mult de suferit din pricina faptului că este perceput ca unul dintre cartierele cele mai rău-famate și nesigure ale orașului.

Principala linie de transport în comun care străbate acest cartier, făcând legătura cu restul orașului, este autobuzul 21 – acesta circulă pe Strada Canalul Bega, dar ajunge și pe câteva dintre ramificațiile acesteia. De menționat ar fi și autobuzul 22, care ajunge pe strada Calea Moșniței.

În Plopi-Kuncz nu există unități comerciale de mari dimensiuni, cum ar fi un mall sau un hipermarket. Cu toate acestea, pentru nevoile de zi cu zi, timișorenii care locuiesc aici au la dispoziție o serie de magazine „de cartier”, de dimensiuni mai mici. Totuși, în zona Buziașului poate fi găsit un supermarket din rețeaua Lidl, amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 37, în apropiere de Piața Gheorghe Domășneanu. Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dată fiind localizarea sa periferică și densitatea demografică redusă, cartierul timișorean Plopi-Kuncz nu oferă prea multe facilități de recreere. Deși poate fi considerată o zonă destul de „verde”, aici nu poate fi găsit, totuși, niciun parc în adevăratul sens al cuvântului. Pentru iubitorii de sport din cartier, una dintre puținele modalități de relaxare în aer liber este reprezentată, practic, de Stadionul Tricoul 1 Iunie. Pe timp de vară, acesteia i se adaugă ștrandul Sun Beach din cartierul învecinat Buziașului (de pe Strada Buziașului, nr. 9E).

De menționat este că această zonă a Timișoarei poate fi destul de atractivă pentru amatorii de pescuit, având în vedere că pe aici trece canalul râului Bega. Tot la acest capitol, un avantaj important este reprezentat de proximitatea pescăriei Ghiroda, din localitatea omonimă învecinată.

Dacă vei decide să te muți aici, probabil că te vei vedea nevoit să te bazezi pe oportunitățile de educație oferite de alte cartiere (învecinate sau nu). Un asemenea exemplu este reprezentat, în zona Fabric, de Școala Gimnazială „Rudolf Walther” (situată pe strada cu același nume), dar și de Colegiul Tehnic Electrotimiș din Buziașului (de pe Strada Matei Millo, nr. 2A).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în vecinătatea acesteia.

Având în vedere celelalte caracteristici ale sale, faptul că zona Plopi-Kuncz este deficitară și la capitolul servicii medicale – fie acestea de stat sau particulare – nu este deloc surprinzător. Dacă te gândești să te muți aici, așadar, trebuie să ai în vedere că și în această privință vei fi nevoit să depinzi de oportunitățile oferite de alte cartiere timișorene apropiate (direct învecinate sau nu).

Una dintre cele mai apropiate instituții medicale de dimensiuni mai mari ar fi Centrul „Dr. Bacos Cosma”, din cartierul Crișan-Modern (unde se poate ajunge cu ușurință din Plopi-Kuncz). Amplasat pe Strada Frederic Mistral, nr. 22, acesta este unul dintre puținele centre medicale specializate în tratamente destinate exclusiv copiilor.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

La capitolul gastronomie, cartierul Plopi-Kuncz nu s-a dezvoltat foarte mult pe acest segment. Momentan, în acest cartier nu sunt restaurante sau localuri, însă cel mai apropiat cartierului este British Pub (de pe Calea Stan Vidrighin).

Poți consulta harta pentru a descoperi restaurantele din Timișoara aflate în alte cartiere.

Din punct de vedere bancar, zona nu este foarte bine reprezentată. Totuși, dacă te vei îndrepta spre granița cu cartierul Buziașului (mai precis pe Calea Buziașului), ai șansa să găsești mai multe ATM-uri și sucursale BRD, BCR precum și un Alpha Bank. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Alături de mașina personală, bicicleta poate fi, totodată, un bun mijloc de locomoție – chiar dacă în cartier nu există piste dedicate pentru aceasta. Pentru șoferi, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă – dat fiind că Plopi-Kuncz nu poate fi considerat un cartier aglomerat.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Plopi - Kuncz

24 rezultate

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Plopi - Kuncz şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Plopi - Kuncz

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Plopi - Kuncz

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
135 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
390 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Plopi - Kuncz