Soarelui

Descrierea cartierului Soarelui

Amplasat în jumătatea de sud a orașului, Soarelui este unul dintre cele mai mici cartiere ale capitalei Banatului (cel puțin din punctul de vedere al suprafeței).

Spre deosebire de alte cartiere mai întinse ale Timișoarei, Soarelui este vizibil mai bine structurat, fiind alcătuit aproape exclusiv din blocuri ridicate înainte de Revoluție (dintre care unele ajung la un regim mai mare de înălțime). Acesta este motivul pentru care zona se pretează cu predilecție cerințelor celor aflați în căutarea unui apartament (în bloc vechi).

Deși este destul de populat, Soarelui nu duce lipsă de spații verzi, inclusiv în preajma blocurilor – ceea ce reprezintă, desigur, un important punct forte în ochii potențialilor cumpărători. În plus, cartierul este perceput ca fiind unul liniștit și accesibil, fapt ce nu poate decât să contribuie la popularitatea sa în percepția timișorenilor.

Cele mai importante artere de circulație din această zonă a capitalei Banatului marchează, de fapt, „granița” cu trei dintre cartierele învecinate: este vorba despre Bulevardul Liviu Rebreanu în nord (la limita cu Buziașului și Complex-Stadion) și, respectiv, Strada Mareșal Constantin Prezan în sud (la limita cu Braytim). De menționat este și Bulevardul Sudului, care străbate cartierul de la nord la sud, făcând legătura între cele două străzi deja menționate.

La capitolul mijloace de transport în comun, de menționat sunt autobuzele 16 și E2, care ajung pe Bulevardul Sudului, dar și tramvaiul 9, care circulă pe Bulevardul Liviu Rebreanu, făcând legătura cu Girocului și Buziașului. O bună soluție de transport pentru locuitorii cartierului ar fi, desigur, bicicleta – chiar dacă aceștia nu au la dispoziție o rețea de piste dedicate pentru aceasta.

Dată fiind preponderența blocurilor din cartier, unii posesori de autovehicule pot fi interesați de închirierea unui loc de parcare de la autoritățile locale; aceștia pot afla mai multe despre procedura pe care ar trebui s-o urmeze de la sediul central al Primăriei (situat pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Având în vedere suprafața redusă a cartierului Soarelui, nu este deloc de mirare că aici nu se găsește niciun centru comercial de mari dimensiuni, cum ar fi un mall sau un hipermarket. Asta nu înseamnă, însă, că locuitorii zonei duc lipsă de opțiuni în materie de cumpărături (cel puțin pentru nevoile de zi cu zi).

Astfel, pe lângă magazinele mai mici din cartier, aici se găsesc două supermarketuri din rețeaua Carrefour (unul pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 160, iar celălalt pe Strada Uranus, nr. 9), precum și două magazine Profi City (unul pe Strada Aștrilor, iar celălalt pe Strada Mareșal Constantin Prezan). Nu în ultimul rând, de menționat ar fi faptul că în zona Buziașului, foarte aproape de „granița” cu Soarelui, se află și un supermarket din rețeaua Lidl (magazinul fiind amplasat chiar pe Bulevardul Liviu Rebreanu, la nr. 37).

În ciuda suprafeței sale reduse și numărului (relativ) ridicat de imobile de apartamente, cartierul Soarelui poate fi considerat drept unul dintre cele mai „verzi” din Timișoara. Pe lângă zonele de vegetație existente între blocuri, un important atu al acestuia – ce contribuie din plin la popularitatea sa – este reprezentat de Parcul Pădurice (fostul „Lidia”). Amplasat în sud-vest, în colțul format de zonele Girocului și Braytim, acesta ocupă o porțiune importantă din suprafața întregii zone. De menționat ar fi, desigur, și Parcului Sudului (amplasat cam în centrul cartierului, pe bulevardul cu același nume).

Pentru amatorii de sport, parcurile deja menționate oferă o serie de oportunități pentru a face mișcare în aer liber (fie că e vorba de jogging, mers pe jos, cu rolele sau cu bicicleta). Cei care își doresc, totuși, mai mult decât atât pot apela la serviciile oferite de o sală de fitness din cartier sau se pot orienta spre facilitățile oferite de cartierele învecinate (cum ar fi Complex-Stadion).

Dintre unitățile de învățământ din cartier, de menționat ar fi Școala Gimnazială Nr. 30 (de pe Strada Aștrilor, nr. 13), dar și Liceul Waldorf Timișoara (de pe Strada Uranus, nr. 10) – această din urmă instituție oferind, de fapt, cursuri pentru ciclul preșcolar (grădiniță), primar, gimnazial și liceal.

În materie de învățământ superior, timișorenii din Soarelui nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, nicio variantă de educație. Acest fapt nu reprezintă, însă, câtuși de puțin un dezavantaj – în condițiile în care în învecinatul Complex-Stadion se găsește Universitatea de Vest, de care aparțin peste zece facultăți reputate (printre care Arte și Design, Litere, Istorie și Teologie, dar și cea de Matematică și Informatică).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Soarelui:

La capitolul servicii medicale, Soarelui nu este (cel puțin strict între granițele sale) atât de bine deservit ca în alte privințe. Cu toate acestea, o unitate demnă de menționat din acest cartier ar fi Centrul Medical ABC (de pe Strada Mareșal Constantin Prezan, în apropiere de Parcul Pădurice), ce oferă specializări diverse.

Un avantaj important pentru locuitorii zonei Soarelui este reprezentat, totodată, de proximitatea zonei Girocului, unde se găsește Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara (situat chiar pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 156). De asemenea, în apropiere se află Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, dar și Clinica de Chirurgie Plastică din Timișoara (secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Găsești aici câteva restaurante, bistro-uri și pizzerii cu tradiție în oraș. Între acestea amintim restaurantul Sabres, cu specific pescăresc, care se află pe strada Craiova nr. 1. Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești un bancomat BRD în centrul cartierului și unul de BCR în apropierea sucursalei bancare de pe Calea Buziașului. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare, între care Alpha Bank, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, ING Bank, dar și Banca Transilvania, la granița cartierului, de-a lungul străzii Arieș. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să ridice, în general vorbind, prea mari dificultăți. Cu toate acestea, șoferii interesați pot afla mai multe despre procedura de închiriere a unui asemenea spațiu la sediul central al Primăriei.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Soarelui

1 rezultat

În ciuda suprafeței sale reduse, în Soarelui există un important stoc de locuințe disponibile spre vânzare – format, desigur, din apartamente. În ultimii ani, zona a atras și o serie de dezvoltatori imobiliari, deci ai la dispoziție și o ofertă de apartamente noi.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Consorhogar. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Soarelui şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Soarelui

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor sunt apropiate de media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Soarelui

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
320 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Soarelui

Vânzare apartament în Timişoara

zona Soarelui, 3 camere, 65 mp, Etaj 4 / 4

Eugene Estate va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat, cu vedere pe 2 parti, situat in zona Soarelui. Compartimentare: hol de acces, bucatarie, living cu balcon, baie,...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Soarelui, o cameră, 41 mp, Etaj 2 / 7

Apartament zona Soarelui. Se vinde apartament cu o camera si loc de dormit, bloc nou, cu lift 41,5 mp complex Uranus, Et.2 mobilat, Bucatarie complet mobilata si utilata cu frigider, cuptor...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Soarelui, o cameră, 41 mp, Etaj 2 / 6

AS IMOBILIARE ofera spre vanzare apartament cu 1 camera in Timisoara, complex Uranus Plaza, situat la etajul 2/6, cu o suprafata de 41 mp, compus din: - zona gatit - zona living - zona noapte -...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Soarelui, 2 camere, 53 mp, Etaj 2 / 2

AS IMOBILIARE ofera spre inchiriere apartament cu 2 camere in Timisoara, zona Soarelui, situat in imobil nou, la etajul 2/2, cu o suprafata de 53 mp, compus din: . bucatarie - living - dormitor -...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Soarelui, 2 camere, 52 mp, Etaj 1 / 2

ImoWest Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere la etajul 1 intr-un bloc nou cu 2 etaje situat in zona Braytim-Lidia. Apartamentul se inchiriaza complet mobilat si utilat,...