Gheorgheni

Descrierea cartierului Gheorgheni

Situat în partea central-estică a capitalei Transilvaniei, Gheorgheniul poate fi considerat un cartier de dimensiuni medii; acesta se distinge printr-o densitate mai ridicată a populației comparativ cu alte zone similare sau chiar mai mari ca suprafață, dar care sunt alcătuite preponderent din case (precum Dâmbul Rotund, Someșeni sau Făget).

Dată fiind apropierea de centru, cartierul este deservit de mai multe linii de transport în comun, în special autobuze, printre se numără: liniile 3 și 33 care circulă pe Bulevardul Nicolae Titulescu, autobuzele 34 și 48 care merg pe Strada Unirii și ajung la Iulius Mall (alături de liniile 24 și 24B), dar și liniile 20, 32, 32B și M13 care circulă pe Strada Constantin Brâncuși, la limita cu Andrei Mureșanu.

Și în materie de shoppping locuitorii acestui cartier sunt avantajați, aceștia având acces la unul dintre cel mai bine reputate malluri din capitala Transilvaniei – este vorba despre Iulius Mall Cluj-Napoca, amplasat în imediata apropiere a lacului Gheorgheni. Având o vechime de peste zece ani, complexul comercial a devenit, în acest răstimp, una dintre destinațiile predilecte de cumpărături pentru clujenii din cartier (și nu numai).

Pe lângă magazinele de îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice etc., în Iulius Mall se găsește și un hipermarket Auchan, ce completează oferta magazinelor de mai mici dimensiuni din cartier. Deloc de neglijat sunt, desigur, și facilitățile de petrecere a timpului liber oferite de centrul comercial, prin componenta de restaurante și cafenele, dar și prin cinema și locurile de joacă pentru copii (inclusiv în parcul exterior).

La capitolul recreere, acest cartier al capitalei Transilvaniei beneficiază de multiple oportunități. Una dintre acestea este dată, bineînțeles, de accesul la Lacul Gheorgheni, unde clujenii pot ieși la plimbare, iar pasionații pot pescui. Potrivit pentru un timp de relaxare în aer liber este și parcul Mercur – amplasat la sud, în continuarea zonei de blocuri din centru, acesta este unul dintre cele mai liniștite și bine întreținute parcuri din Cluj-Napoca.

Gheorgheniul oferă beneficii și pasionaților de sport: pe lângă sălile de fitness ce pot fi găsite în cartier, aceștia au acces și la două baze sportive. Cea dintâi este Baza Sportivă Napoca , dotată cu terenuri de fotbal cu teren sintetic și nocturnă, dar și teren multifuncțional. Cea de-a doua este Baza Sportivă Gheorgheni, ce se întinde pe o suprafață de peste nouă hectare și dispune, printre altele, de terenuri de minifotbal, badminton, tenis, beach-volei și baschet.

Dacă vei decide să te muți în Gheorgheni, probabil că nu vei avea de ce să-ți faci griji în ceea ce privește oportunitățile de educație. Aici vei găsi atât grădinițe („Lumea Copiilor”, „Paradisul Prichindeilor”), cât și școli (Școala Primară și Grădinița „Kinderland”, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”) și licee (Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”).

Aici se află și o importantă de învățământ superior, anume Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (amplasată în apropiere de Iulius Mall). Aproape de granița cu Mărăștiul, se află și una dintre cele două clădiri ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, parte a Universității „Babeș-Bolyai”.

La capitolul sănătate, locuitorii acestui cartier al Clujului beneficiază de accesul rapid către centru, unde se găsesc cele mai multe instituții medicale de stat (precum Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Universitar CF Cluj, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” etc.). De asemenea, la marginea vestică a Gheorgheniului, aproape de granița cu Centrul, se găsește Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”.

Paleta de servicii medicale de stat din zonă este completată, desigur, de o serie de cabinete medicale particulare cu diverse specializări. De menționat la acest capitol ar fi Clinica Gynia, de pe Strada General Traian Moșoiu, nr. 60, ce oferă servicii în domeniul obstetrică și ginecologie.

Dacă ești un pasionat al ieșirilor în oraș, te vei bucura să afli că zona Gheorgheni oferă destule oportunități locuitorilor săi. La acest capitol, de menționat ar fi restaurantele „International Ballroom”, „Rebreanu 3”, dar și „Uzina de Mici”.

Alte variante interesante pentru o ieșire în oraș cu prietenii sunt disponibile, desigur, în zona Centrală a orașului de pe Someș, populară atât printre localnici, cât și printre turiști.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, în zona Gheorgheni poate fi găsit un sediu Banca Transilvania, dar și două sucursale BCR – una pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 4 (aproape de granița cu zona Andrei Mureșanu).

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona Gheorgheni:

În ceea ce privește locurile de parcare, locuitorii Gheorgheniului beneficiază de un avantaj important, anume parcarea supraetajată, cu o capacitate pentru circa 350 de mașini, deschisă de către autorități pe Aleea Băișoara. Cei interesați de închirierea unui astfel de spațiu (aici, dar nu numai) se pot adresa funcționarilor de la Primăria de cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Gheorgheni

10 rezultate

Deși comparativ cu alte zone ale capitalei Transilvaniei Gheorgheniul nu dispune de suprafețe atât de ample de teren pentru construcții, facilitățile oferite de acest cartier îl fac deosebit de atractiv pentru dezvoltatorii imobiliari.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bella Vista Residences, Sky Invest Residence, Transilvania Smart City, Q6, Dunarii Park Apartments, Imobil Parc Rozelor, Solaris Eden, ZENIA, Liberty Residential, Bye Residence Tineretului. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Gheorgheni şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Gheorgheni

În ciuda numărului relativ ridicat de case și vile din cartier, când vine vorba de proprietăți rezidențiale disponibile spre vânzare, apartamentele sunt, de departe, majoritare – acestea fiind de peste douăzeci de ori mai numeroase decât locuințele individuale. Comparativ cu alte zone ale orașului, ponderea apartamentelor nou-construite este ceva mai redusă, ajungând la circa o cincime din total, potrivit datelor Imobiliare.ro. În ceea ce privește prețurile solicitate de către vânzătorii de apartamente, Andrei Mureșanu se situează, alături de Centru, Plopilor și Andrei Mureșanu, în clasamentul cartierelor clujene cu cele mai scumpe apartamente. Pretențiile proprietarilor se situează, astfel, peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Gheorgheni

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
399 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
490 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Gheorgheni

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 3 camere, 59 mp, Parter / 4

Va propunem un apartament clasic, nefinisat, decomandat cu 3 camere in zona Gheorgheni! Apartamentul este situat la parterul unui imobil cu 4 etaje , dotat cu interfon. Apartamentul are nevoie...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 41 mp, Etaj 9

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat, situat in cartierul Gheorgheni, zona Pietei Hermes! Apartamentul este amplasat la etajul 9 al unui imobil cu 10 etaje....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 39 mp, Etaj 9

Apartament cu 2 camere in Gheogheni! Va oferim spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat situat la etajul 9 din 10 al unui imobil cu lift, camere de supraveghere si interfon, situat...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 49 mp, Parter / 4

Avangard Imobiliare va prezinta spre vanzare apartament cu 2 camere semidecomandate situat la parterul unui imobil dispus pe 4 niveluri in zona Hotel Royal, cartier Gheorgheni. Apartamentul are...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 55 mp, Etaj 7

Va prezentam un apartament cu 2 camere, zona Gheorgheni, strada Episcop Nicolae Ivan. Apartamentul dispune de o suprafata utila de 55 mp, compartimentata astfel: - 2 camere - 1 bucatarie - 1...

Închiriere garsoniera în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, o cameră, 39 mp, Etaj 2 / 5

Gand Imob Expert va recomanda spre inchiriere un apartament, MODERN, TOTUL E NOU, intr-o zona linistita a strazii Constantin Brancusi din cartierului Gheorgheni. Amartamentul are suprafata de 39...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 51 mp, Etaj 5 / 6

Residence Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament  modern cu 2 camere situat la etajul 5 din 6 intr-un imobil nou dotat cu lift, din Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni, pe...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Gheorgheni, 2 camere, 53 mp, Etaj 3 / 4

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Gheorgheni. Apartamentul are o suprafata de 54mp si se afla la ETAJUL 3 intr-un bloc cu...