Craiter

Descrierea cartierului Craiter

Craiter este un cartier din orașul Brașov. Această zonă este cunoscută ca și cartierul brașovean al ceferiștilor. Numele provine de la Albert Kreiter, care a deschis, în anul 1927, singurul magazin de la acea vreme din cartierul CFR, ce tocmai se înființa la Brașov. Astfel, în timp, lumea s-a obișnuit să numească magazinul și intersecția de drumuri în care a fost realizat „La Kreiter”.

Pentru că vorbim de unul dintre cartierele vechi ale Brașovului, în această zonă predomină casele realizate acum zeci de ani, care se pretează clienților care doresc să se mute în locuințe care au și curte. Totuși, pe lângă case, în acest cartier sunt construite și numeroase blocuri, majoritatea realizate în perioada comunistă.

Dacă iei decizia de a te muta în cartierul Craiter, trebuie să știi că ai la dispoziție mai multe mijloace de transport public în comun cu care te poți deplasa în celelalte zone din Brașov. Astfel, acest cartier este străbătut de autobuzul 37, care circulă pe ruta Craier - Hidro A.

De asemenea, prin partea de nord a cartierului mai circulă patru linii de autobuz. Este vorba de autobuzul 1, care leagă Livada Poștei de Triaj, autobuzul 21, care circulă în direcția Noua - Triaj, autobuzul 23B, care leagă Triaj de Stadionul Municipal, și autobuzul 10, care pleacă tot din Triaj și are capăt de linie în Valea Cetății.

Totodată, pe lângă autobuzul 21, mai sunt încă cinci linii care au stații și în partea de vest a cartierului Craiter. Concret, autobuzul 17B leagă Gara Brașov de Benzinăria Petrom, autobuzul 23 circulă în direcția Saturn - Depozite ILF, autobuzul 25 pornește din Roman și are capăt de linie la Avantgarden, autobuzul 54 circulă pe ruta Hidro A - Triaj, iar autobuzul 8 leagă Rulmentul de Saturn.

În interiorul cartierului Craiter nu ai la dispoziție niciun mall de unde să faci cumpărături, însă în zonă găsești mai multe supermarketuri. Concret, ai la dispoziție pe str. Crinului un supermarket Carrefour, care oferă și produse locale, plus un alt magazin mai mic.

De asemenea, găsești patru magazine Profi, pe str. Parcul Mic, B-dul Alexandru Vlahuță, str. Dacia și str. Hărmanului.

La capitolul recreere, găsești un mic parc, pentru plimbări în natură, foarte aproape de str. Ceferiștilor. De asemenea, între granițele acestui cartier se află și Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, pe str. Semaforului.

Totodată, în apropiere de Craiter trece și canalul Timiș al râului Șcheiu, pe malul căruia te poți relaxa.

Din punct de vedere educațional, în cartierul Craiter poți să-ți înscrii copilul, dacă este de vârstă mică, la creșa numărul 2, aflată pe str. Mecanicilor. Nu foarte departe, pe str. Drezinei, funcționează și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 31. Alte două grădinițe, tot cu program prelungit, se află pe str. Albăstrelelor și pe str. Busuiocului.

Totodată, între granițele acestui cartier își desfășoară activitatea și Școala Gimnazială Nr. 11 „Ștefan Octavian Iosif”, pe str. Busuiocului, precum și Școala Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi”, situată pe str. Mărgăritarelor.

Cartierul Craiter nu este foarte bine deservit la capitolul servicii medicale. Mai precis, în zonă își desfășoară activitatea un cabinet de medicină de familie, pe str. Brândușelor, iar pe B-dul Alexandru Vlahuță se găsește un laborator medical privat.

Pentru afecțiuni dentare, poți apela la un cabinet stomatologic și la o clinică stomatologică care se află pe str. Hărmanului, dar la numere diferite. De asemenea, pentru dureri de spate ai la dispoziție un centru medical specializat pe str. Brândușelor. De menționat ar mai fi faptul că în cartierul Craiter ai la dispoziție mai multe farmacii, dacă ai nevoie de medicamente.

Totodată, în cartierul vecin se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, cel mai mare din județ.

Din punct de vedere gastronomic, în cartierul Craiter găsești mai multe locații pentru toate gusturile, în cazul în care intenționezi să iei masa în oraș. Concret, ai la dispoziție o pizzerie pe str. Pavilioanele CFR, iar în apropiere, pe str. Fundătura Hărmanului, găsești un restaurant oriental.

Alte două pizzerii funcționează pe str. Crinului și pe B-dul Alexandru Vlahuță, iar un restaurant cu specific italian te așteaptă pe str. Brândușelor.

Găsești în cartierul Craiter câteva sucursale bancare și bancomate, dacă ai nevoie de bani sau de diverse servicii bancare. Mai precis, o sucursală a Băncii Transilvania se află pe str. Hărmanului, iar o alta pe B-dul Alexandru Vlahuță.

De asemenea, mai găsești un bancomat BRD tot pe B-dul Alexandru Vlahuță, și un altul BCR pe str. Brândușelor.

Cartierul Craiter nu este unul foarte aglomerat, astfel că nu ar trebui să fie o problemă găsirea unui loc de parcare cu ușurință.

Preţurile apartamentelor din cartierul Craiter

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Craiter

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
180 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
289 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
280 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Craiter

Vânzare apartament în Braşov

zona Florilor, 2 camere, 38 mp, Parter / 4

Grenadine Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere situat in zona Florilor, la parter / 4, semidecomandat, cu suprafata utila 38 mp. Alte caracteristici: - centrala termica...

Vânzare apartament în Braşov

zona Craiter, 4 camere, 79 mp, Etaj 1 / 4

Apartament cu patru camere, decomandat, situat in cartierul Craiter al Brasovului. Se afla la etajul 1 din 4 al unui bloc de apartamente construit inainte de 1989. Blocul este anvelopat. Scara cu...

Vânzare apartament în Braşov

zona Craiter, 2 camere, 54 mp, Etaj 4 / 4

Blitz va ofera spre vanzare un apartament decomandat cu doua camere spatioase,54 mp utili, cu pereti foarte grosi, tavan izolat termic, cu usi interioare din termopan, doua balcoane inchise si...

Închiriere apartament în Braşov

zona Florilor, 2 camere, 40 mp, Etaj 2 / 3

REGAL IMOBILIARE va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, complet mobilat si utilat in zona Florilor - Gemenii . Apartamentul cu 2 camere are o suprafata de 40 MP, este situat la...

Închiriere apartament în Braşov

zona Craiter, 2 camere, 50 mp, Etaj 4 / 4

Va prezint spre inchiriere un apartament cu 2 camere, structura decomandata, cu doua balcoane, mobilat si utilat complet. Apartamentul se afla la etajul 4 din 4 al unui bloc situat pe Strada...

Închiriere apartament în Braşov

zona Craiter, 3 camere, 80 mp, Etaj 3 / 4

La Casa Mea Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament decomandat de 3 camere, Apartamentul are o suprafata utila de 80 mp, se afla la etajul 3/4 intr-un imobil reabilitat termic (...