Poiana Brașov

Descrierea cartierului Poiana Brașov

Poiana Brașov este cea mai cunoscută și cea mai scumpă stațiune pentru sporturile de iarnă din România. Din punct de vedere administrativ, Poiana Brașov aparține de Brașov, fiind unul dintre cartierele orașului.

Cartierul arată mai degrabă ca un oraș decât ca o stațiune, fiind construite în zonă hoteluri și apartamente de lux, precum și tot felul de restaurante sofisticate. Poiana Brașov se află la o distanță de doar 12 kilometri de orașul medieval Brașov, la o altitudine de peste 1.020 metri. Astfel, este preferată de persoanele care caută o oază de relaxare, în mijlocul naturii.

Totuși, dacă iei decizia de a te muta în această stațiune, trebuie să știi că prețul locuințelor nu este deloc unul mic, Poiana Brașov fiind căutată de turiști din întreaga țară, și nu numai, dornici să se bucure de aer curat.

Din Brașov în stațiunea Poiana Brașov poți ajunge cu linia de autobuz 20, care are punct de plecare de la Livada Poștei, din centrul orașului, și circulă la intervale de 20 de minute. De asemenea, la începutul anului 2022, Primăria Brașov a mai introdus o linie de autobuz, 100, care pornește de la gară și are capăt la gondola din stațiunea de schi. Programul acestei linii este corelat cu cel al CFR pentru „Trenurile Zăpezii”.

Cu mașina poți ajunge din Brașov în stațiunea montană pe drumul național DN1E.

Stațiunea Poiana Brașov abundă în restaurante de lux și locații selecte, însă este deficitară din punctul de vedere al alternativelor pentru a face cumpărăturile. Astfel, găsești doar mici magazine alimentare. Concret, ai două băcănii în zonă, în locații diferite, precum și un supermarket pe str. Poiana lui Neagoe.

Dacă vrei să te plimbi printre rafturile mai multor magazine, poți trece pragul celor șase centre comerciale din orașul Brașov.

Nu ai cum să te plictisești dacă alegi să te muți în stațiunea montană Poiana Brașov. În sezonul rece, ai mai multe alternative pentru a practica sporturile de iarnă, indiferent dacă ești începător sau avansat. Concret, găsești nu mai puțin 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate.

Pe de altă parte, vara se pot realiza drumeții montane în masivul Postăvarul, în care există 35 de trasee alpine omologate cu grade diferite de dificultate. În Poiana Brașov găsești și Lacul Miorița, de pe malul căruia poți să ai parte de priveliști naturale superbe.

De asemenea, în stațiune se află și o biserică de lemn veche, o stână turistică, într-o poiană, precum și un centru de echitație, la o distanță de un kilometru de pârtiile de schi.

Pentru că Poiana Brașov reprezintă o destinație preferată în scop turistic, în acest cartier nu există nicio unitate de învățământ la care să-ți înscrii copilul, dacă decizi să te muți în stațiunea montană. În aceste condiții, singura alternativă este de a te orienta spre oferta educațională oferită de celelalte cartiere din Brașov. În oraș găsești numeroase creșe, grădinițe, școli și licee de stat.

Mai mult, aici își desfășoară activitatea și Universitatea Transilvania, cea mai mare instituție de învățământ superior din centrul țării, cu 18 facultăți și aproximativ 20.000 de studenți.

În cazul în care ai diferite probleme de sănătate, trebuie să știi că în stațiunea Poiana Brașov își desfășoară activitatea un serviciu de ambulanță al cărui personal acordă de urgență ajutor medical. În Poiana Brașov mai găsești și o farmacie, pe str. Poiana Ursului, de unde poți să cumperi medicamentele de care ai nevoie, iar lângă se află și un cabinet stomatologic privat.

Pentru a beneficia de alte facilități din punct de vedere medical, ești nevoit să te deplasezi în celelalte cartiere din orașul Brașov.

„Raiul” din punct de vedere gastronomic putem spune că se află în stațiunea Poiana Brașov. Pentru că vorbim de cea mai scumpă locație montană din România, aici sunt deschise numeroase restaurante de lux, precum și alte locații sofisticate, în care te poți delecta cu preparate delicioase.

Lista este lungă, însă putem aminti, printre altele, două restaurante cu preparate tradiționale românești, unul situat pe str. Drumul Sulinar și altul pe str. Poiana lui Neagoe. De asemenea, un restaurant decorat în stil vânătoresc, iar un altul în care poți servi preparate internaționale și degusta vinuri alese se află pe str. Poiana Soarelui.

În cazul în care ai nevoie de bani, găsești două bancomate BRD, unul pe str. Valea Dragă și altul pe str. Drumul Sulinar. De asemenea, un alt bancomat BCR se află pe str. Poiana Soarelui.

Pentru a beneficia de alte servicii din punct de vedere financiar, ești nevoit să te deplasezi în celelalte cartiere din orașul Brașov, pentru a apela la sucursalele bancare existente.

Având în vedere că stațiunea montană Poiana Brașov este cea mai căutată din România, mai ales în sezonul rece, găsirea unui loc de parcare nu se poate realiza cu foarte mare ușurință.

Preţurile apartamentelor din cartierul Poiana Brașov

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.648 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,4%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+15,3%  (219 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Poiana Brașov

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Poiana Brașov

Vânzare apartament în Braşov

zona Poiana Brasov, 2 camere, 46.4 mp, Etaj 1 / 3

REA1010914 Apartamentul propus face parte din complexul Grand Chalet, dezvoltare premium de apartamente de vacanta, amplasata ideal, in Poiana Mica, la 2 minute distanta de Poiana Brasov....

Vânzare apartament în Braşov

zona Poiana Brasov, 2 camere, 46.4 mp, Etaj 2 / 3

REA1010915 Apartamentul propus face parte din complexul Grand Chalet, dezvoltare premium de apartamente de vacanta, amplasata ideal, in Poiana Mica, la 2 minute distanta de Poiana Brasov....

Vânzare apartament în Braşov

zona Poiana Brasov, 2 camere, 59 mp, Etaj 1 / 6

Comision cumparator: 2% din valoarea de tranzactionare. ASCENDENT IMOBILIARE propune spre vanzare o proprietate structurata pe o compozitie luminoasa, cu doua camere mobilat lux Mobexpert,...

Vânzare apartament în Braşov

zona Poiana Brasov, 2 camere, 44 mp, Etaj 1 / 4

Vanzare apartament nou centru Poaina Brasov, finalizat Iulie 2022. Amplasat langa Restaurant Vanatorul, vizavi de Hotel Aurelius Imparatul Romanilor, apartamentul se vinde finisat, cu parchet,...