Șcheii Brașovului

Descrierea cartierului Șcheii Brașovului

Șchei este cel mai vechi cartier al Brașovului, astfel că în această zonă se află și cele mai vechi case din oraș. Aceste case datează din secolul al XVII-lea. Șchei este un fost cartier slavo-românesc, care făcea parte din vechiul Brașov.

Cartierul are un aspect mai mult rural și ascunde sute de case micuțe, care au fost construite de-a lungul unor străzi înguste, majoritatea pavate cu piatră cubică, ce au grădini pline cu flori și pomi fructiferi, cu vedere pe partea dinspre munți.

În aceste condiții, zona este ideală pentru a fi locuită de persoanele care au nevoie de cât mai mult spațiu și liniște. Acest cartier ascunde și câteva dintre cele mai interesante obiective turistice din Brașov.

Șchei este un cartier situat lângă centrul vechi al orașului Brașov, fiind bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, zona este străbătută de trei linii de autobuz.

Este vorba de autobuzul 50, care circulă pe traseul Livada Poștei - Podul Crețului, autobuzul 51, care leagă Gara Brașov de Tocile, și autobuzul 52, care pornește din Tocile și are capăt de linie la Roman.

Având în vedere faptul că în zona Șchei se află foarte multe case vechi, în acest cartier nu există niciun mall sau supermarket de mari dimensiuni. În aceste condiții, poți apela doar la micile magazine și ești nevoit să te deplasezi în cartierele din apropiere, pentru a beneficia de o ofertă bogată la capitolul cumpărături.

De menționat ar fi faptul că în Blumăna, cartierul vecin, se află un magazin MegaImage și un altul LaDoiPași.

La capitolul recreere, locuitorii din Șchei au parte de o ofertă bogată. De altfel, în această zonă se află mai multe obiective turistice importante din orașul Brașov. De menționat ar fi faptul că la capătul Șcheiului se află un drum de pietriș care merge spre Pietrele lui Solomon, loc ideal pentru picnicuri.

De asemenea, tot în cartierul Șchei pot fi vizitate trei lăcașuri de cult importante. Este vorba de biserica română ortodoxă Sfântul Nicolae, care datează din anul 1292, biserica evanghelică și biserica Sfânta Treime. Tot în acest cartier a luat ființă prima școală românească, a cărei clădire se află în apropierea bisericii Sfântul Nicolae.

În cazul în care iei decizia de a te muta în cartierul Șchei, ai câteva alternative din punct de vedere educațional pentru a-ți înscrie copilul. Astfel, pe str. Șirul Mitropolit Andrei Șaguna se află Colegiul Național „Andrei Șaguna”, iar în apropiere, pe aceeași stradă, se găsește și Facultatea de Muzică a Universității Transilvania.

De menționat la acest capitol ar fi faptul că tot pe str. Șirul Mitropolit Andrei Șaguna își desfășoară activitatea și Inspectoratul Școlar Brașovran. De asemenea, o altă unitate de învățământ existentă în cartierul Șchei este Liceul „Andrei Șaguna”, situat pe str. Bisericii Sfântul Nicolae.

Cartierul Șchei este bine deservit din punct de vedere medical. Astfel, pe Aleea Dealul Spirii își desfășoară activitatea Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, iar pe str. George Barițiu se află Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie. De asemenea, tot în cartierul Șchei se găsește și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, pe str. Prundului.

Totodată, în cazul în care ai afecțiuni dentare, poți trece pragul unui cabinet stomatologic privat situat pe str. Pe Tocile.

Cartierul Șchei este deficitar la capitolul gastronomie. Concret, un restaurant cu specific românesc este deschis în Piața Unirii, iar dacă ai poftă de un preparat dulce, pe str. Podul Crețului găsești o cofetărie.

Având în vedere că această zonă se află lângă centrul istoric al orașului Brașov, locuitorii pot beneficia foarte ușor de numeroasele alternative de acest cartier. Aici își desfășoară activitatea numeroase restaurante, pizzerii, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile.

Cartierul Șchei nu stă prea bine nici din punct de vedere bancar. În această zonă găsești un singur bancomat, al băncii BRD, pe str. Prundului. Însă în centrul vechi, aflat chiar în apropiere, ai la dispoziție mai multe sucursale bancare și bancomate.

Având în vedere faptul că în zona Șchei predomină casele vechi, și nu blocurile, astfel că acest cartier nu este unul foarte aglomerat, șoferii pot găsi cu ușurință un loc de parcare.

Preţurile apartamentelor din cartierul Șcheii Brașovului

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Șcheii Brașovului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
440 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Șcheii Brașovului

Vânzare apartament în Braşov

zona Schei, 5 camere, 144 mp, Etaj 1 / 1

Sunteti in cautarea unei oportunitati de investitie sau va doriti propria dumneavoastra locuinta la poalele muntelui Tampa? DISTINCT HOME va propune spre achizitie o proprietate ce poate fi...

Vânzare apartament în Braşov

zona Schei, 3 camere, 72 mp, Parter / 1

Comision 0 pentru cumparator Kronhouse Real Estate va propune spre vanzare, in inima Brasovului, cartierul Schei pe str Malaiesti, un apartament cu 3 camere la casa cu doar 2 proprietari in curte....

Vânzare apartament în Braşov

zona Schei, 3 camere, 72 mp, Etaj 2 / 2

REA1010747 Apartamentul propus spre achizitionare a fost preluat si fotografiat, de catre un broker al SVN Romania|Brasov, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara, ce face...

Vânzare apartament în Braşov

zona Schei, 3 camere, 78 mp, Parter

Apartament in casa compus din trei camere ,o baie ,bucatarie si camara. Apartamentul este parte dintr-o curte comuna cu garaj propriu si doua intrari. Imobilul se afla la cateva minute de Piata...

Închiriere apartament în Braşov

zona Schei, 4 camere, 85 mp, Parter / 1

AS EMPIRE INVEST va propune spre inchiriere apartament in casa cu 4 camere (mobilat-utilat) in zona Schei, decomandat, amplasat la parter/1. Imobilul dispune de urmatoarele imbunatatiri: centrala...

Închiriere apartament în Braşov

zona Schei, 2 camere, 55 mp, Parter / 1

Kronhouse Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, in zona Schei. Apartamentul este situat intr-o zona foarte linistita, ferita de agitatie. Este localizat la parterul...

Închiriere apartament în Braşov

zona Schei, 2 camere, 60 mp, Parter

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un Apartament cu 2 camere, complet mobilat si utilat in zona Schei. Imobilul are o suprafata de 60 mp si se afla la Parterul unei locuinte....