Stupini

Descrierea cartierului Stupini

Stupini este unul dintre cartierele Brașovului, aflat la marginea orașului. În trecut, Stupini era doar un sat, iar în prezent nu numără foarte mulți locuitori, în jur de câteva mii.

Zona nu este foarte dezvoltată, în condițiile în care Stupini este situat în aval de stația de epurare. În aceste condiții, cartierul nu are sisteme de canalizare, noile construcții care s-au ridicat în număr mare în ultimii ani fiind prevăzute cu bazine vidanjabile.

Cu toate acestea, zona este preferată de către persoanele care doresc să locuiască la curte, de unde au parte de priveliști superbe, și de liniște.

Dacă iei decizia de a te muta în Stupini, trebuie să știi că acest cartier este bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, prin mijlocul cartierului trec patru linii de autobuz.

Este vorba de autobuzul 41, care circulă pe traseul Lujerului - Livada Poștei, autobuzul 24, care leagă Livada Poștei de Stupini Baciului, autobuzul 18, care pornește de la Barieră Bartolomeu și are capăt de linie la Fundăturii, și autobuzul 40, carea leagă Gara Brașov de Stupini Izvorului.

De menționat ar fi faptul că acest cartier este străbătut de calea ferată, astfel că în zonă se află și gara Stupini, în care opresc trenurile care circulă în diferite direcții. De asemenea, nu foarte departe de Stupini se găsește și Aeroportul Internațional Brașov.

Cartierul Stupini este deficitar și din punct de vedere al posibilităților de a face cumpărături. În această zonă nu există niciun mall sau supermarket, ci doar magazine de mici dimensiuni. În aceste condiții, trebuie să iei în considerare deplasarea în cartierele apropiate pentru a cumpăra ce ai nevoie.

Cele mai apropiate mall-uri sunt Coresi Shopping Resort, din cartierul Tractorul, care are o varietate de magazine și un cinematograf, precum și Unirea Shopping Center Brașov, situat în Centrul Nou, în care sunt deschise magazine fashion, supermarket și chiar o sală de fitness.

De asemenea, un magazin Dedeman găsești aproape de Stupini, în cartierul Bartolomeu Nord.

Dacă îți place să ai cât mai mult spațiu, să locuiești la curte și să te bucuri de natură, Stupini este cartierul perfect din Brașov în care te poți muta. Asta pentru că ai parte de vederi panoramice spre Tâmpa și Bucegi. În cazul în care vrei să faci mișcare, în zonă găsești un teren de fotbal, pe Calea Feldioarei, iar în apropiere de acest cartier se află o școală de zbor, dacă ești pasionat de adrenalină.

De asemenea, Stupini este străbătut de râul Ghimbășel, ideal pentru plimbări pe malul său cu scopul de a te bucura de aer curat.

Având în vedere faptul că Stupini nu se numără printre cartierele cele mai dezvoltate ale Brașovului, astfel că nu are o densitate mare a populației, între granițele acestei zone nu ai prea multe facilități din punct de vedere educațional.

Mai precis, pe str. Fagurului își desfășoară activitatea Școala Gimnazială Nr. 16, iar pe str. Târgului se află Transylvania International School, care este o unitate de învățământ privată, cu predare în limba engleză.

Pentru mai multe alternative educaționale, ești nevoit să te orientezi spre cele oferite de restul cartierelor din Brașov.

Din păcate, dacă te vei muta în cartierul Stupini, nu vei găsi nicio unitate medicală de stat sau particulară. Cel mai apropiat spital este Centrul Medical Maria, cea mai mare unitate medicală de cronici din județul Brașov, situat în apropiere, pe str. Poienițelor, din Sânpetru.

Totodată, foarte aproape de acest cartier, pe str. Lânii, funcționează un cabinet stomatologic privat.

Dacă intenționezi să iei masa în oraș, în cartierul Stupini găsești un restaurant pe str. Fagurului, iar în apropiere, pe str. Albinelor, se află o pizzerie. De asemenea, mâncăruri delicioase poți servi și la un alt restaurant situat pe Calea Feldioarei.

Pentru o ofertă mai bogată, singura alternativă este de a te deplasa în cartierele din apropiere.

Cartierul Stupini este deficitar și la capitolul bancar. Mai precis, în această zonă nu găsești nicio sucursală bancară sau bancomat. Un motiv ar fi acela că în cartier predomină casele, construite recent, care sunt locuite de persoane fizice.

În aceste condiții, ești nevoit să apelezi la alternativele din celelalte cartiere din Brașov.

Cartierul Stupini se află la marginea orașului Brașov, iar aici predomină casele, astfel că nu vorbim de o zonă aglomerată. În aceste condiții, șoferii pot găsi cu ușurință un loc de parcare în zonă.

Preţurile apartamentelor din cartierul Stupini

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Stupini

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Stupini

Vânzare apartament în Braşov

zona Stupini, 2 camere, 82 mp, Mansarda / 2

Va oferim spre vanzare un apartament deosebit prin compartimentare si nivel al finisajelor situat intr-o zona foarte linistita din cartierul Stupini cu acces la 200m pe drum asfaltat de statie de...

Vânzare apartament în Braşov

zona Stupini, 3 camere, 102 mp, Parter / 3

Vista Real Estate va propune spre vanzare un apartament cu suprafata utila de 102 mp + plus 300 mp de curte intabulata.  Apartamentul este situat la parterul unui imobil cu...

Vânzare apartament în Braşov

zona Stupini, 3 camere, 96 mp, Parter

Proprietatea este compusa din 3 unitati insiruite, fiecare uinitate este compusa din P+E fiind compartimentata la parter linving-baie-bucatarie si la etaj 2 dormitoare...

Vânzare apartament în Braşov

zona Stupini, 3 camere, 102 mp, Parter / 3

Propun spre vanzare apartament 3 camere situat in cartierul Stupinii Noi,suprafata utila 102mp utili,parter,bloc de 3 nivele,dispune de curte mare cu suprafata de 300mp intabulat(carte...

Închiriere apartament în Braşov

zona Stupini, 3 camere, 80 mp, Etaj 1 / 1

Grenadine Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere situat la casa, in zona Stupini, cu suprafata utila 80 mp NU SE PREFERA COPII SUB 10 ANI, - se afla la etajul 1 in vila P+1...