Borhanci

Descrierea cartierului Borhanci

Alături de Sopor, Borhanci este una dintre subdiviziunile cele mai întinse ale capitalei Transilvaniei. Supranumit și „Colonia Borhanci”, aceasta constituie una dintre cele mai noi zone rezidențiale ale orașului de pe Someș – ceea ce și explică stadiul său incipient de dezvoltare.
Cartierul este atractiv îndeosebi pentru cei care își doresc să locuiască într-o zonă liniștită, departe de agitația orașului – dar să beneficieze, totuși, de acces la facilitățile urbane.

Principala arteră de circulație din cartier este Strada Borhanciului, care străbate întreaga sa suprafață, de la nord-vest (la granița cu zona Gheorgheni), până la sud-est (la ieșirea din oraș). De menționat este și Strada Romul Ladea, care face, și ea, legătura cu Gheorgheniul.
Fiind încă în dezvoltare, acest cartier este destul de deficitar la capitolul mijloace de transport în comun. De menționat în această privință este linia autobuzului 20, care face legătura cu Centrul (Piața Ștefan cel Mare), dar și linia M13, care ajunge atât în Centru, cât și în satul Gheorghieni.

Date fiind localizarea sa periferică și stadiul încă incipient de dezvoltare, nu este de mirare că în Borhanci nu se găsește, deocamdată, niciun centru comercial de dimensiuni mari (fie mall, fie hipermarket). Pentru cumpărăturile de zi cu zi, locuitorii cartierului au, însă, la dispoziție, câteva magazine de dimensiuni mai mici, inclusiv un Profi City (pe Strada Borhanciului, nr. 76G).

Ca și în alte privințe, această zonă a Clujului are, însă, de câștigat de pe urma vecinătății cu Gheorgheni, unde se găsește popularul Iulius Mall. Pe lângă magazinele de îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice etc. de aici, centrul comercial adăpostește și un hipermarket din rețeaua Auchan, perfect pentru cumpărăturile de weekend (sau nu numai).

Deși poate fi considerat, datorită terenurilor libere, unul dintre cele mai „verzi” cartiere ale Clujului, Borhanciul nu beneficiază de niciun parc amenajat pentru locuitorii săi – deși părinții pot spera să găsească în zonă un loc de joacă pentru cei mici. Lipsa parcurilor este compensată, însă, parțial, de apropierea pădurii din nordul satului Gheorghieni, sub granița sudică a cartierului.

La capitolul facilități sportive, Borhanciul este ceva mai „bogat”: iubitorii de fotbal, spre exemplu, au la dispoziție un teren cu gazon sintetic, aproape de granița cu zona Gheorgheni. În plus, pe Strada Borhanci (nr. 76F), se află centrul de agrement TCI Social Club, ce se întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați și dispune de multiple facilități.

Acest cartier încă tânăr al Clujului este, în mod mai mult sau mai puțin previzibil, destul de deficitar la capitolul educație. În ceea ce privește ciclul preșcolar, o grădiniță care există totuși în cartier este „Magic Land One” – amplasată pe Strada Antonina de Gerando, nr. 19, această unitate particulară de învățământ funcționează atât cu program normal, cât și cu program prelungit.

Dacă vei decide să te muți în Borhanci, probabil că, în materie de școli și licee, va trebui să te bazezi pe oportunitățile oferite de cartierul învecinat Gheorgheni (Sporul, Becașiul și Bună Ziua fiind ele însele destul de deficitare la acest capitol). Printre unitățile de învățământ cele mai apropiate se numără, astfel, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, dar și Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

La fel ca și în alte domenii, Borhanciul este deficitar și la capitolul servicii medicale, indiferent că e vorba de instituții medicale de stat sau particulare. Un avantaj pentru proprietarii de animale este că aceștia pot spera, totuși, să găsească un cabinet veterinar. O instituție medicală amplasată chiar la granița cu zona Gheorgheni este Centrul de Recuperare Novoengrama, specializat în fizioterapie și kinetoterapie. Pe lângă cabinetele medicale particulare disponibile în Gheorgheni, de menționat este că la marginea vestică a acestui cartier învecinat, aproape de granița cu Centrul, se găsește Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”.

Fiind un cartier aflat încă în dezvoltare, Borhanciul nu oferă foarte multe oportunități în materie de gastronomie. Cei care locuiesc aici se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite de zona învecinată Gheorgheni. De menționat aici ar, spre exemplu, restaurantele „International Ballroom” (de pe Strada Băișoara, nr. 2A), „Rebreanu 3” (de pe Strada Liviu Rebreanu, nr. 3), dar și „Uzina de Mici” (de pe Strada Crizantemelor, nr. 24).

Borhanciul este deficitar și la capitolul bănci și ATM-uri, astfel că locuitorii săi pot miza pe oportunitățile disponibile în Gheorgheni. Astfel, aici poate fi găsit un sediu Banca Transilvania (pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163), dar și două sucursale BCR – una pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 4 (aproape de granița cu zona Andrei Mureșanu).
Consultă harta și află unde sunt localizate și bănci sau ATM-uri în zona Borhanci:

Pentru majoritatea celor care locuiesc în Borhanci, mașina personală reprezintă, probabil, cel mai important mijloc de locomoție. Găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să reprezinte o problemă, însă este recomandat ca un cumpărător de locuință nouă să se intereseze la dezvoltator cu privire la posibilitatea achiziției unui spațiu adiacent ansamblului din care aceasta face parte.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Borhanci

1 rezultat

Datorită disponibilității unor ample suprafețe de teren pretabile pentru construcții, Borhanciul a atras, în ultimii ani, și interesul dezvoltatorilor imobiliari activi pe segmentul rezidențial. Aceștia s-au orientat atât spre construcția unor ansambluri de apartamente (majoritatea cu regim redus de înălțime), cât și spre ridicarea de case și vile.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bella Vista Residences. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Borhanci şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Borhanci

O caracteristică interesantă a zonei Borhanci este reprezentată de oferta echilibrată de proprietăți rezidențiale disponibile spre vânzare – apartamente, pe de o parte, și locuințe individuale, pe de altă parte. Blocurile din cartier au fost ridicate în ultimii ani și au un regim redus de înălțime (parter cu până la patru etaje). Oferta rezidențială locală poate răspunde atât exigențelor cumpărătorilor aflați în căutarea unui apartament sau a unei vile, cât și ale acelora care și-ar dori să cumpere un teren pentru ridicarea unei case pe cont propriu. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează peste media valabilă la nivelul orașului Cluj-Napoca per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Borhanci

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Borhanci

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 2 camere, 56 mp, Etaj 1 / 4

Va prezentam un apartament cu 2 camere in cartierul Borhanci. Apartamentul este situat la etajul 1, intr-un imobil dispus pe 4 niveluri. Dispune de o suprafata utila de 56 mp si este...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 3 camere, 90 mp, Parter / 1

Apartament la casa cu predare la cheie in Borhanci! Va oferim spre vanzare parte de triplex finalizata in anul 2017 cu predare la cheie pe o strada linistita si retrasa din Borhanci....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 4 camere, 99 mp, Etaj 1 / 4

Va oferim spre vanzare apartament cu 4 camera cu suprafata utila de 99 mp, situat la etajul 1 al unui bloc rezidential, constructie noua, in zona Borhanci. Apartamentul este semidecomandat...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 2 camere, 53 mp, Etaj 3 / 5

Iti oferim spre vanzare un superb apartament, intr-un imobil nou, pozitionat la intrare in cartier Borhanci.   Acesta este compartimentat astfel:1 living cu bucatarie, dormitor, 1 baie, cu...

Închiriere garsoniera în Cluj-Napoca

zona Borhanci, o cameră, 37 mp, Etaj 2 / 4

Residence Imobiliare va ofera spre inchiriere un apartament situat la etajul 2 intr-un imobil nou din Cluj-Napoca, cartierul Borhanci.. Apartamentul are o suprafata de 37 mp si este decomandat,...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 3 camere, 72 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre inchiriere apartament 3 camere, complet utilat, bloc nou, aproape de mijloacele de transport, in zona Borhanci. Apartamentul este compus din 2 dormitoare, living cu bucatarie,...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 2 camere, 52 mp, Etaj 1 / 4

Va propunem spre inchiriere apartament cu 2 camere situat intr-o constructie noua in zona strazii Borhanciului. Apartamentul este amplasat la etajul 1 al unui imobil structurat pe 4 niveluri si...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Borhanci, 3 camere, 72 mp, Etaj 3 / 4

Va propuem spre inchiriere un apartament superb intr-o zona de interes a orasului. Cartierul Borhanci este linistit si, de asemenea, dispune de mult spatiu verde. Zona an care se afla imobilul...