Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Marius Mada a întrebat

Applicare credit prima casa sau ipotecar?

publicat pe 14 iul. 2019 in categoria Cumpărători

Buna ziua!

Vreau sa accesez un credit imobiliar prin prima casa sau ipotecar, venitorile pe care le castig sunt din strainatate mai exact Anglia. As prefera fara co platitor, mentionez ca castig undeva la peste 10000 lei lunar dupa taxe si impozit.

Daca ma puteti ajuta va rog, as aprecia foarte mult.

Multumesc!

Stima,
Marius Murgu
madalin_murgu15@yahoo.com

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
16 iul. 2019
  • imobiliare.ro

Romanii care lucreaza in strainatate cu contract de munca pe perioada nedeterminata pot aplica la programul “Prima Casa”. Acest tip de finantare are mai multe conditii proprii de eligibilitate; la acestea se adauga si conditiile bancii cu care doriti sa lucrati. Conditiile standard ale programului si lista bancilor partenere pot fi consultate aici: https://www.fngcimm.ro/prima-casa

In ceea ce priveste alegerea tipului de imprumut (“Prima casa” sau alt credit ipotecar), nu va putem oferi o recomandare – depinde de modul in care evaluati avantajele si dezavantajele fiecarui produs, de resursele proprii, timpul disponibil de asteptare etc. O prima si foarte importanta diferenta este valoarea avansului; pentru a accesa un credit ipotecar, trebuie sa dispuneti de o suma mai mare decat in cazul unui credit prin programul “Prima casa”. Va sfatuim sa contactati banca (bancile) cu care doriti sa lucrati, numai reprezentantii acesteia va pot face o prezentare completa a tuturor optiunilor pe care le aveti la dispozitie.Daca nu sunteti in tara, puteti completa formularul de contact (sau formularul de credit) de pe site-urile bancilor si va vor contacta telefonic ofiterii responsabili.

Cateva articole pe aceasta tema:

https://financer.com/ro/credit/credit-ipotecar/credit-ipotecar-sau-prima-casa/

https://www.digi24.ro/stiri/economie/de-ce-e-mai-scump-creditul-prima-casa-decat-un-ipotecar-obisnuit-727758

https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/care-sunt-diferentele-dintre-un-credit-imobiliar-standard-si-prima-casa-15083859

https://www.wall-street.ro/articol/Money/217886/credit-de-achizitie-locuinte-prima-casa-vs-credit-ipotecar-standard.html#gref

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, ne dorim ca experienta de achizitie sa fie una pozitiva de la inceput pana la final, iar rezultatul sa fie exact cel pe care vi-l doriti.