Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu

Descrierea cartierului Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu

Zona Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu se află în Sectorul 3 al Capitalei. Dacă îți cauți o locuință într-un bloc cu regim de înălțime mic, poți să îți începi căutările aici.

Aceasta este o zonă liniștită, aflată la doi pași de intrarea în Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut și ca Titan sau IOR. Astfel, dacă îți place să te plimbi în weekend prin parc, să faci jogging dimineața sau dacă vrei să îți duci cât mai des copilul la un spațiu de joacă în aer liber, atunci Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu ar putea fi zona ideală pentru tine. În plus, de aici poți ajunge destul de ușor în centrul orașului, chiar dacă nu ai mașină.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Stația de metrou Costin Georgian îți oferă acces rapid către cartierul Pantelimon. În plus, ai doar câteva stații de mers pentru a ajunge în centrul orașului, la Piața Unirii, avantajul fiind că nu trebuie să schimbi metroul pentru a face acest lucru.

Troleibuzul 79 face legătura cu Bulevardul Dacia, deci poți să ajungi ușor și în zona Calea Dorobanți – Piața Romană, iar autobuzul 253 oferă acces rapid în zona Fundeni. Ambele au stații pe Bulevardul Lucrețiu Pătrășcanu. Află ce mijloace de transport în comun trec prin apropierea viitorului tău apartament consultând harta.

Dacă nu ai mașină și nu vrei să te deplasezi prea mult pentru a-ți face cumpărăturile, atunci trebuie să știi că poți să găsești la intersecția dintre Lucrețiu Pătrășcanu și Bulevardul Basarabia câteva magazine de dimensiuni mai mari cum ar fi Mega Image sau Lidl.

Dacă ai mașină, atunci îți recomandăm să te orientezi spre Centrul Comercial Esplanada, spre Mega Mall sau spre ParkLake Shopping Center. Vei ajunge rapid la cumpărături și ai mult mai multe magazine la dispoziție. O altă opțiune bună poate fi Piața Miniș. Consultă harta magazinelor din zonă și din vecinătate.

Dacă îți place să te plimbi în weekend prin parc, să faci jogging dimineața sau dacă vrei să îți duci cât mai des copilul la un spațiu de joacă în aer liber, atunci zona Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu ar putea fi ideală pentru tine. Vei avea în apropiere Parcul Constantin Brâncuși, Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul Titan sau IOR) și Parcul Morarilor.

Nu departe de această zonă se află și Arena Națională, care găzduiește numeroase evenimente sportive, iar dacă iei tramvaiul de la intersecția dintre Lucrețiu Pătrășcanu și Bulevardul Basarabia ajungi destul de repede la Mega Mall. Destul de rapid poți să ajungi și la mall-ul ParkLake pentru shopping și alte activități.

Află, mai jos, ce opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă locuiești în această zonă.

Vrei să te muți în zona Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu și îți dorești să nu petreci mult timp pe drum când îți duci copilul la grădiniță sau la școală? Nu trebuie să îți faci griji. Vei avea în apropierea casei Grădinița nr. 70 și Școala Gimnazială nr. 16.

Copilul tău merge deja la liceu? Dacă îți cumperi o locuință în zonă atunci acesta ar putea urma Liceul Teoretic “Nichita Stănescu” sau Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”. Vezi aici care sunt cele mai apropiate unități de învățământ în zona în care îți cauți o nouă locuință.

Cel mai apropiat spital de stat pe care îl vei avea la dispoziție dacă te muți în zona Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu este Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. Consultă harta de mai jos pentru a vedea care sunt clinicile private și farmaciile aflate în apropiere.

Dacă te muți în această zonă, ai în apropiere un fast food McDonald’s. Este situat chiar la intersecția dintre Bulevardul Basarabia și Strada Lucrețiu Pătrășcanu. Câteva restaurante sunt grupate, totodată, în zona Diham. Food court-uri găsești în Centrul Comercial Esplanada și în mall-urile ParkLake și Mega Mall. Ajungi destul de rapid la ele, mai ales dacă ai mașină.

Pentru că ai la dispoziție și stația de metrou Costin Georgian, poți să ajungi rapid din cartier la restaurantele și cafenelele din centrul orașului. Consultă harta și află care este cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Găsești cele mai multe sucursale bancare la intersecția dintre Strada Lucrețiu Pătrășcanu și Bulevardul Basarabia. Aruncă o privire pe hartă pentru mai multe detalii.

Principala arteră de circulație care traversează această zonă este Strada Lucrețiu Pătrășcanu. Fiind foarte circulată, șoferii pot avea unele dificultăți în găsirea unui loc de parcare. Pentru a te asigura că nu vei avea bătăi de cap la acest capitol îți recomandăm să nu pierzi din vedere posibilitatea închirierii unui loc de parcare de la Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3.

Vezi care este cea mai apropiată parcare de locuința ta. Consultă harta.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu

140 rezultate

În această zonă găsești, în principal, blocuri vechi ce dispun de un regim de înălțime scăzut (4 etaje), însă există însă și unele excepții. Câteva ansambluri rezidențiale s-au dezvoltat la doi pași de intersecția dintre Bulevardul Basarabia și Strada Lucrețiu Pătrășcanu.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Lake District, Luxuria Residence, Greenfield Baneasa Residence, ONE Herastrau Vista, One High District, Mobexpert Homes Pipera, Northview Residence Baneasa, Estoria City, Dimri Residence, Roka Doamna Ghica, Global Residence Monolitului, Cortina 126, The Level Apartments 2, Odei Towers, Rezidential Garden, Weiner 12, ELA Cotroceni, Jolie Village, Ajustorului Park Residence, Quantum Garden, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.508 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 7/2023

-1,6%  (-24 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Costin Georgian-Lucrețiu Pătrășcanu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
226 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
330 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
380 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi