Decebal - Calea Calarasi

Descrierea cartierului Decebal - Calea Calarasi

Zona Decebal- Calea Călărași este poziționată în imediata apropiere a centrului Capitalei. Cea mai mare parte a suprafeței sale se află în administrarea Sectorului 3, dar există și locuințe incluse pe teritoriul Sectorului 2.

Aceasta este o zonă unde întâlnim zeci de clădiri istorice, trecerea timpului și lipsa lucrărilor de mentenanță punându-și însă amprenta pe multe dintre ele, dar și blocuri construite după Revoluție, alături de câteva ansambluri rezidențiale noi, premium.

Printre principalele sale puncte de interes se numără Hala Traian, un monument istoric construit în anul 1896, situat la intersecția dintre Calea Călărași și Strada Traian, respectiv zona Piața Alba Iulia care unește Bulevardul Decebal de Bulevardul Unirii, ce ajunge la Piața Unirii și apoi în Piața Constituției de lângă Palatul Parlamentului.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Calea Călărași este una dintre cele mai vechi artere de circulație din Capitală. Parcurgând-o cu tramvaiul ajungi destul de rapid în centru, la Piața Unirii, sau în zona Piața Muncii de pe Șoseaua Mihai Bravu. Stații de metrou pot fi găsite atât în Piața Unirii, cât și în Piața Muncii.

O altă legătură utilă pentru cei care se mută în zonă poate fi oferită de troleibuzul 70 care traversează Piața Universității și are stație inclusiv în imediata vecinătate a Parcului Cișmigiu.

În cazul în care optezi pentru o locuință aflată de-a lungul sau în apropierea Bulevardului Decebal, atunci autobuzul 104 ar putea fi de mare ajutor pentru tine. Acesta traversează orașul din cartierul Pantelimon și până în zona Piața Operei - Eroilor, trecând prin centru.

Alte mijloace de transport în comun la care poți apela, dacă te muți în zona Decebal - Calea Călărași, sunt și troleibuzele 70 și 79. Stații găsești pe Strada Delea Nouă. Consultă harta pentru a afla unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun.

Hala Traian, aflată la intersecția dintre Calea Călărași și Strada Traian, este un punct extrem de cunoscut în zonă și un loc ideal pentru a-ți face cumpărăturile. În interiorul acesteia a fost un amenajat un supermarket Mega Image, iar în jurul său vei găsi și alte magazine mici și farmacii.

Câteva magazine găsești în apropiere de Șoseaua Mihai Bravu, la parterul blocurilor situate vis-a-vis de Spitalul Victor Babeș. Dacă vrei să îți faci cumpărăturile la hipermarket, atunci cel mai apropiat va fi cel aflat în spatele magazinului Unirii.

Consultă harta pentru a afla ce alte opțiuni vei avea la doi pași de viitoarea ta locuință.

Vrei să te muți în zona Calea Călărași și te gândești deja ce opțiuni vei avea pentru petrecerea timpului liber? Poți să faci plimbări lungi pe străzile de lângă casele de aici, deosebit de frumoase în special în timpul toamnei, și apoi să faci un scurt popas la o ceainărie sau să iei masa la restaurant.

Nu vei avea la dispoziție parcuri mari dacă vei locui în această parte a Bucureștiului. Cu toate acestea, vei ajunge destul de ușor, chiar și cu mijloacele în comun (troleibuzul 70), la Parcul Național sau în fața Grădinii Cișmigiu. Pe Strada Popa Nan vei avea la dispoziție un spațiu unde se desfășoară jocuri de laser tag, un loc de joacă pentru copii și o sală de fitness.

Apropierea de Piața Unirii vine și cu alte opțiuni de petrecere a timpului liber, de la zile petrecute la terasele din Centrul Vechi la vizite la muzeu. Preferi o după-amiază la teatru? Atunci vei avea la dispoziție în apropiere trei teatre unde vei putea merge la spectacole - Teatrul de Artă, Teatrul de Comedie și Teatrul Evreiesc.

Găsești pe hartă și alte puncte de interes din zona Decebal - Calea Călărași.

La intersecția dintre Calea Călărași și Strada Popa Nan se află sediul uneia dintre cele mai cunoscute instituții de învățământ privat din București - Universitatea Hyperion. Tot în această zonă a orașului găsești Colegiul Național “Matei Basarab”, unul dintre cele mai prestigioase din oraș.

Ar putea să te intereseze și Școala Specială nr. 5 de pe Strada Turturelelor sau Școala Generală Cezar Bolliac. Pentru copiii cu vârste mai mici găsești în zona Decebal - Calea Călărași mai multe grădinițe private.

Consultă harta de mai jos pentru a afla ce alte unități de învățământ ai la dispoziție, dacă te muți în această parte a orașului.

În zona Decebal - Calea Călărași vei găsi mai multe clinici private și farmacii. Cele mai apropiate spitale la care poți apela la nevoie se află în zona Piața Muncii. Este vorba despre Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” și de Spitalul Clinic “Dr. Victor Babeș”.

Vezi pe hartă poziționarea unităților sanitare din zona Decebal - Calea Călărași și din vecinătatea sa.

Găsești cele mai multe restaurante, baruri și terase de-a lungul Bulevardului Decebal, dar și în Piața Alba Iulia. Pentru o atmosferă ceva mai liniștită îți recomandăm restaurantele și ceainăriile pe care le găsești ascunse pe străduțele din zonă, pe strada Popa Nan sau între casele vechi situate în apropiere de Hala Traian.

Găsești mai multe sucursale bancare și ATM-uri de-a lungul Bulevardului Decebal și pe Calea Călărași, principalele artere de circulație din zonă.

Află de pe hartă unde găsești cea mai apropiată bancă de viitoarea ta locuință.

Zona este traversată de una dintre cele mai vechi artere de circulație din Capitală, Calea Călărași. Dacă te deplasezi des cu mașina prin oraș, atunci trebuie să știi că traficul este de multe ori îngreunat de-a lungul acesteia la orele de vârf, în special pe segmentul dintre Strada Popa Nan și Piața Corneliu Coposu, unde există doar o singură bandă pe sens.

Îți recomandăm, totodată, să nu pierzi din vedere posibilitatea închirierii unui loc de parcare în apropierea noii tale locuințe. Pentru a face acest lucru, trebuie să te adresezi Biroului Parcări din cadrul ADP Sector 2 sau Direcției Generale Impozite și Taxe Locale Sector 3. Una dintre cele mai mari parcări din zonă se găsește la capătul Bulevardului Decebal, în Piața Alba Iulia.

Consultă harta pentru mai multe detalii.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Decebal - Calea Calarasi

126 rezultate

În zona Decebal - Calea Călărași găsești atât case vechi extrem de frumoase, cât și blocuri construite după ‘90 și ansambluri rezidențiale noi de mici dimensiuni.

Dacă ai un buget generos, atunci ai putea fi interesat de una dintre clădirile istorice din această parte a orașului. Atenție însă, multe dintre ele necesitând lucrări de renovare. Ia o hotărâre informată și verifică mai întâi dacă imobilul de care ești interesat se află pe lista celor cu risc seismic.

Fiind vorba despre o zonă situată în imediata apropiere a centrului orașului, apartamentele se vând la prețuri mai mari, în special cele situate de-a lungul principalelor artere de circulație - Calea Călărași, Strada Matei Basarab și Bulevardul Decebal.

Ansamblurile rezidențiale construite în ultimul timp aici sunt, în general, premium și de tip boutique, deci cu un număr redus de apartamente. Vezi ce locuințe noi sunt disponibile în această parte a orașului și în vecinătatea sa.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără One High District, Greenfield Baneasa Residence, ONE North Lofts, Luxuria Residence, ONE Herastrau Vista, Encore Apartments, Gardena Residence, Trifoiului Residence, Atria Urban Resort, City Point Aviatiei, ONE Modrogan, Como Park, Drumul Taberei Residence, Palm Residence Forest, NorthLight Residence, Cosmopolis, New World Militari, SunLake Residence, Galdan Apartments, Vile Cosmopolis, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Decebal - Calea Calarasi şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Decebal - Calea Calarasi

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.500 €/mp

01.04.23 - 30.04.23

-0,5%  (-7 €/mp) faţă de luna 3/2023

-0,8%  (-12 €/mp) faţă de luna 4/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Decebal - Calea Calarasi

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
340 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
450 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
550 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi