Giurgiului - Progresul

Descrierea cartierului Giurgiului - Progresul

Zona Giurgiului - Progresul este poziționată în regiunea de sud a Bucureștiului și se află, în mare parte pe raza Sectorului 5. Denumirea sa provine de la principala arteră de circulație, Șoseaua Giurgiului, care oferă o cale de acces spre orașul cu același nume.

Zona s-a dezvoltat spectaculos în perioada Comunismului, când culturile agricole de aici au fost înlocuite cu blocuri, iar cartierul a devenit unul dintre cele mai moderne din București. În prezent, zona cuprinde numeroase străzi cu case și vile cochete, în apropierea Pieței Eroii Revoluției, dar și blocuri situate în principal de-a lungul Șoselei Giurgiului și în spațiul cuprins între Strada Toporași și Strada Vigoniei.

La ieșirea din oraș se află partea mai săracă a cartierului, caracterizată de case și magazine mici, fabrici și depozite. La marginea acestei zone este amplasată centrala electrică de termoficare urbană CET Progresul.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Cele mai multe mijloace de transport în comun pe care le au la dispoziție locuitorii din această zonă a Capitalei își au stațiile pe Șoseaua Giurgiului. Tramvaiul 7 este unul dintre acestea și ar putea să îți fie de mare ajutor dacă te vei muta aici. Capătul său se află chiar aproape de ieșirea din oraș, la CFR Progresul. După ce parcurge Șoseaua Giurgiului, acesta ajunge la Piața Eroii Revoluției, în zona Parcului Carol I, la Patriarhia România și apoi la Piața Unirii.

Alte mijloace de transport în comun importante din această zonă a Capitalei sunt tramvaiul 25 care ajunge până în cartierul Militari și autobuzul 202 cu care poți să mergi în cartierul Pantelimon. Dacă locuința de care ești interesat se află în zona Șura Mare, atunci vei avea la doi pași stația de metrou Eroii Revoluției. Astfel, vei putea să ajungi în circa 20 de minute în Pipera.

Consultă harta și află unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

Principalul centru comercial din această zonă a Bucureștiului este Piața Progresul, modernizată în urmă cu câțiva ani și considerată a fi una dintre cele mai mari din Capitală. Dacă te vei muta în zona Giurgiului vei avea, totodată, la dispoziție mai multe supermarketuri și magazine de cartier, unde îți vei putea face cumpărăturile. Printre acestea amintim magazinul Lidl aflat la intersecția dintre Șoseaua Giurgiului și Drumul Găzarului.

În cazul în care îți dorești mai multă diversitate, atunci va fi necesar să te deplasezi până în cartierul vecin, Berceni, unde vei găsi câteva hipermarketuri și centrul comercial Grand Arena. Și pentru o zi de shopping la mall va trebui să faci o vizită în Berceni, având în vedere că aici se află cel mai apropiat astfel de centru comercial, Sun Plaza.

Consultă harta pentru a afla unde găsești cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Zona Giurgiului - Progresul nu este foarte ofertantă atunci când vine vorba despre posibilitățile pe care le ai de petrecere a timpului liber. Aici găsești mai multe locuri de joacă pentru copii, dar pentru a ajunge la cele mai apropiate parcuri, Carol I și Tineretului, vei avea de mers destul de mult dacă nu stai în apropierea Cimitirului Evreiesc de la Piața Eroii Revoluției.

În Parcul Carol I vei putea să te plimbi pe jos sau cu bicicleta, să faci o vizită la Muzeul Național Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida” sau să mergi la un concert la Arenele Romane. În Parcul Tineretului vei putea să mergi la piscină, să participi la evenimentele organizate în Sala Polivalentă sau să îți duci micuțul la joacă în Orășelul Copiilor.

Dacă îți place să mergi la film în weekend, atunci va trebui să te deplasezi până la cel mai apropiat mall, Sun Plaza, aflat însă pe Șoseaua Olteniței, în cartierul vecin. Află de pe hartă ce alte puncte de interes ai în apropiere, dacă te muți în zona Giurgiului - Progresul.

În zona Giurgiului-Progresul vei avea la dispoziție mai multe unități de învățământ unde îți poți înscrie copilul. Printre acestea amintim Școala Gimnazială nr. 188, aflată pe Strada Tufișului, în apropierea Pieței Progresul și Școala Gimnazială nr. 103 de pe Strada Vigoniei. Aceasta din urmă a fost renovată și modernizată în 2004 și le pune la dispoziție elevilor inclusiv o sală pentru activități extrașcolare, un after school și un teren de fotbal.

Tot în zona Giurgiului - Progresul găsim și Colegiul Tehnic Energetic, singura școală din Capitală care pregătește specialiști în domeniul energetic.

Consultă harta pentru a vedea și celelalte unități de învățământ din cartier.

Cele mai apropiate unități sanitare pe care le au la dispoziție locuitorii din zona Giurgiului sunt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”. Mai multe clinici private găsești în zona Pieței Sudului din cartierul vecin. Poți să ajungi destul de rapid și la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Consultă harta pentru a vedea care vor fi cele mai apropiate unități medicale de locuința de care ești interesat.

Găsești un food court cu destul de multe opțiuni la câteva minute de mers cu mașina, în incinta mall-ului Sun Plaza. Dacă stai în apropiere de Piața Eroii Revoluției, poți lua o gustare rapidă de la drive through-ul McDonald’s, situat la doi pași de intrarea în Orășelul Copiilor.

Aruncă o privire pe hartă. Vezi ce restaurant ai în apropierea viitoarei tale locuințe.

Găsești câteva sucursale bancare și ATM-uri de-a lungul principalei artere de circulație care traversează zona, Șoseaua Giurgiului. Pentru mai multe detalii, consultă harta.

Multe locuri de parcare pot fi găsite pe Șoseaua Giurgiului. Nu pierde, însă, din vedere faptul că pe Șoseaua Giurgiului, în special la ieșirea din oraș și în zona Șura Mare, traficul rutier este de multe ori îngreunat la orele de vârf, aceasta fiind una dintre cele mai importante artere de circulație din sudul Bucureștiului.

Verifică posibilitatea închirierii unui loc de parcare. Trebuie să apelezi în acest sens la reprezentanții Serviciului Parcaje Scop Reședință din cadrul ADP Sector 5.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Giurgiului - Progresul

1 rezultat

Zona Giurgiului-Progresul a trecut printr-o perioadă de dezvoltare accelerată în perioada Comunismului și a devenit astfel una dintre cele mai moderne ale vremii. Construcția blocurilor a început aici în jurul anilor ‘60 cu o serie de cămine pentru muncitori, aflate pe Intrarea Giurgiului și pe Intrarea Vrabiei.

Un imobil de referință al zonei rămâne până în ziua de astăzi un bloc turn cu 15 etaje și terasă aflat pe Strada Toporași. Cu o înălțime de 47 de metri, acesta a fost mai bine de un deceniu de la construcție a treia cea mai înaltă clădire rezidențială din Capitală, după blocul “Gioconda” din Piața Națiunilor Unite și turnul din Piața Sala Palatului.

Zona situată în imediata vecinătate a platformei CET Progresul cuprinde, în general, case bătrânești. O altă zonă cu case poate fi găsită și în apropiere de Piața Eroii Revoluției.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Atmosfera Villas. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Giurgiului - Progresul şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Giurgiului - Progresul

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Giurgiului - Progresul

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
225 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
285 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
355 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Giurgiului - Progresul

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Giurgiului, 2 camere, 50 mp, Etaj 4 / 7

EUGENE ESTATE, va propune spre vanzare un apartament de 2 camere , decomandat, aflat la etajul 4/7 al unui imobil situat pe Soseaua Giurgiului, in spatele pietei Progresul, la doar 3 minute pana la...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Giurgiului, 4 camere, 98 mp, Etaj 4 / 4

Va ofer spre achizitie, un apartament cu 4 camere, situat in zona Sos. Giurgiului. Apartamentul, care are o suprafata utila de 98 mp, este situat la etajul 4 al unui imobil dispus pe 4...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Giurgiului, 3 camere, 55 mp, Etaj 1 / 8

Va propunem spre inchiriere un superb apartament cu 3 camere situat in zona Giurgiului. Apartamentul este situat la etajul 1 din 8 si este perfect pentru o familie sau un cuplu. Daca...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Giurgiului, 2 camere, 45 mp, Etaj 5 / 7

Apartament 2 camere de inchiriat, situat pe Soseaua Giurgiului, langa Piata Progresului, decomandat, mobilat modern, renovat recent, prima inchiriere. Apartamentul este utilat complet, are Tv smart...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Progresul, o cameră, 25 mp, Etaj 2 / 8

Garsoniera,bine amplasata,se ajunge rapid la metrou,3-4 minute cu STB,sau 10-12 minute de mers pietonal.Piata,magazine in fata blocului,statie STB si tramvai la 2 minute de mers.Este recent...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Progresul, 3 camere, 110 mp, Etaj 4 / 5

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un DUPLEX 3 CAMERE , situat la etajele 4 si 5 intr-un bloc nou, complet mobilat si utilat in zona Progres. Apartamentul are o suprafata de 110mp...