Mosilor - Foisorul de Foc -Traian

Descrierea cartierului Mosilor - Foisorul de Foc -Traian

Zona Moșilor - Foișorul de Foc - Traian se află în Sectorul 2 al Capitalei, în apropierea centrului. Aceasta este, în principal, o zonă ce cuprinde imobile vechi.

În perioada 1978-1983, pe Calea Moșilor, principala artera de circulație care o traversează, au fost realizate demolări semnificative. Astfel, casele vechi au fost înlocuite, de-o parte și de alta a bulevardului cu blocuri de 8 sau 10 etaje care în ultimii ani au fost reabilitate termic.

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din această zonă a Capitalei este Foișorul de Foc. Turnul construit în anul 1890 servea ca punct de observație pentru apărarea împotriva incendiilor și a fost folosit de către pompieri până în 1935. Ulterior, în București au fost construite clădiri tot mai înalte, iar Foișorul de Foc a fost transformat în Muzeul Pompierilor.

O altă arteră de circulație importantă este și Bulevardul Pache Protopopescu. Și aici predomină clădirile vechi, cu regim de înălțime mic, motiv pentru care este indicat să verifici lista întocmită de autorități ce cuprinde imobilele cu risc seismic. O găsești aici.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta în zona Moșilor - Foișorul de Foc - Traian, vei avea la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun care te vor ajuta să te deplasezi prin oraș. Printre acestea se numără tramvaiul 21 al cărui traseu traversează Calea Moșilor și ajunge până la Piața Sf. Vineri, troleibuzul 66 cu care poți ajunge în zona Fundeni și autobuzul 330 util dacă vrei să mergi până la Piața Presei.

Cea mai apropiată stație de metrou pe care o vei avea la dispoziție este Obor, de pe magistrala M1 Dristor - Pantelimon. De aici ajungi în 5 minute la Piața Victoriei și în mai puțin de 10 minute la Gara de Nord.

De pe Bulevardul Pache Protopopescu poți să iei autobuzul 311 și să ajungi imediat la Piața Rosetti, aflată la doi pași de km 0 al orașului. Cu troleibuzul 70 poți să ajungi rapid la Parcul Cișmigiu, iar troleibuzul 90 face legătura dintre această zonă și Drumul Taberei.

Consultă harta pentru a afla unde găsești cele mai apropiate stații de viitoarea ta locuință.

Găsești diverse magazine în apropiere, pe Calea Moșilor. Ajungi destul de repede la magazinul Bucur Obor și la Piața Obor. În imediata vecinătate a acestora se află și mall-ul Veranda, alături de un hipermarket Carrefour și de un magazin Kaufland.

Poți să ajungi cu mașina destul de ușor la Unirea Shopping Center sau la București Mall. Vrei mai multe opțiuni? Consultă harta și găsește cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dacă te vei muta în zona Moșilor - Foișorul de Foc - Traian vei avea la doi pași de casă mai multe baruri și restaurante. În plus, te vei afla în apropiere de centrul orașului, unde găsești localuri cu specific variat sau poți merge la un spectacol pus în scenă de Teatrul Național “Ion Luca Caragiale”.

Cel mai apropiat parc de viitoarea ta locuință va fi Parcul Obor, situat în fața Primăriei Sectorului, sau micul parc Izvorul Rece aflat la intersecția dintre Bulevardul Pache Protopopescu și Bulevardul Ferdinand I.

Vei ajunge destul de rapid și la Parcul Grădina Icoanei sau la Parcul Ioanid. În vecinătatea lor se organizează periodic diferite evenimente, cel mai notabil dintre acestea fiind Street Delivery. Alte evenimente culturale se organizează pe Strada Armenească și pe Strada Mătăsari, un fost “cartier roșu” al Capitalei.

Dacă ai nevoie de o rundă de shopping, atunci poți să mergi la mall-ul Veranda. Ai și alte activități la dispoziție aici. Află ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă locuiești în această zonă.

În zona Pache Protopopescu găsești unul dintre cele mai bune licee din Capitală, Colegiul Național “Mihai Viteazul”, dar și școli de renume, precum Școala Gimnazială nr. 52 Iancului. Tot aici se află și Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”.

Ai în apropiere Colegiul Național “Iulia Hașdeu”, Liceul Teoretic “Ady Endre”, Colegiul Economic “A.D. Xenopol” și Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”. Mai multe unități de învățământ, pe hartă.

Din zona Pache Protopopescu ajungi rapid la Spitalul de Urgență “Profesor Doctor Dimitrie Gerota” și la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular “Foișor”.

Cu mașina ajungi în câteva minute la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” și la Spitalul Clinic Colentina. Vezi și ce clinici private ai în apropierea casei. Consultă harta.

Găsești mai multe restaurante, terase și cafenele în zonă și în împrejurimi. Chiar pe Bulevardul Pache Protopopescu se află Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, iar la Piața Iancului ai restaurantul Intermacedonia.

Fast food-uri găsești în apropiere de Colegiul Național “Iulia Hașdeu” și în zona Obor. Alte restaurante în mall-ul Veranda. Din această zonă ajungi, totodată, rapid la Piața Universității, unde ai acces la terasele și restaurantele din Centrul Vechi.

Consultă harta pentru mai multe opțiuni în apropierea casei tale.

Sucursale bancare și ATM-uri pot fi găsite pe Șoseaua Mihai Bravu. Consultă harta pentru mai multe informații.

Preferi să te deplasezi prin oraș cu propria mașină? Atunci îți aducem în atenție faptul că vei întâlni trafic aglomerat, la orele de vârf, pe Calea Moșilor, în special la intersecția dintre aceasta, Bulevardul Dacia și străzile Mihai Eminescu și Traian.

Pentru a afla dacă poți închiria un loc de parcare în apropierea locuinței trebuie să apelezi la Birouri Parcări din cadrul ADP Sector 2. Dacă te muți la casă, atunci vei parca cel mai probabil mașina fie în curte, fie pe marginea trotuarului.

Există și unele proiecte boutique care pun la dispoziția rezidenților locuri de parcare. Consultă harta pentru poziționarea principalelor parcări din împrejurimi.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mosilor - Foisorul de Foc -Traian

139 rezultate

În această parte a orașului găsești clădiri vechi, cu regim de înălțime redus. Este indicat să verifici lista întocmită de autorități ce cuprinde imobilele cu risc seismic înainte de a cumpăra o proprietate aici.

Blocuri cu 8 și 10 etaje au fost construite pe Calea Moșilor, după demolările realizate aici în perioada 1978-1983. Multe dintre imobilele din această parte a orașului au beneficiat de lucrări de reabilitare termică.

În ultimii ani s-au dezvoltat aici și câteva proiecte rezidențiale boutique, de mici dimensiuni. Consultă harta ansamblurilor rezidențiale pentru a verifica opțiunile pe care le ai în apropiere de zona de care ești interesat.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Lake District, Greenfield Baneasa Residence, Luxuria Residence, ONE Herastrau Vista, One High District, Roka Doamna Ghica, Dimri Residence, Estoria City, Northview Residence Baneasa, Mobexpert Homes Pipera, Palm Residence Forest, NorthLight Residence, Ima Residence, NOBLE Piatra Craiului, HILS Brauner, Panorama Lake, Gradinarilor Boutique Apartments, Pipera Apartments 188, iResidence Nord, Macro Nord Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mosilor - Foisorul de Foc -Traian şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mosilor - Foisorul de Foc -Traian

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.508 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 7/2023

-1,6%  (-24 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Mosilor - Foisorul de Foc -Traian

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 €.

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
390 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
490 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi