Plevnei

Descrierea cartierului Plevnei

Zona Plevnei dispune de o poziție privilegiată, aflându-se pe raza Sectoarelor 1 și 6, în regiunea de centru-vest a Capitalei. Unele dintre cele mai importante puncte de interes ale orașului, precum Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, polul de birouri Orhideea - Grozăvești - Politehnică sau Piața Revoluției, se află în vecinătatea sa.

Aici găsim sediile mai multor instituții publice, companii și bănci, dar și Primăria Sectorului 6, iar în împrejurimi segmentul spațiilor de birouri se află în continuă expansiune. Zona a captat în ultimii ani și atenția investitorilor care au dezvoltat în această parte a orașului ansambluri rezidențiale noi.

De menționat este și faptul că aici vei avea la dispoziție foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber la doi pași de viitoarea ta casă. Printre punctele de reper ale acestei zone se numără fosta Casă Radio, Opera Națională București, Parcul Venus (anterior Parcul Operei) și Biserica Sfântul Gheorghe - Plevna, unul dintre monumentele istorice ale Capitalei.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta aici, vei avea la dispoziție mai multe stații de metrou, în funcție de poziționarea noii tale locuințe. De la intersecția dintre Șoseaua Grozăvești și Splaiul Independenței vei putea lua metroul din stația Grozăvești. Aflată pe Magistrala 1, aceasta oferă o conexiune rapidă cu Piața Victoriei, de unde poți continua călătoria pe Magistrala 2 și poți ajunge chiar și în 10 minute în zona Pipera.

Vis-a-vis de Parcul Venus găsești stația de metrou Eroilor. De aici poți merge, evitând aglomerația din trafic, atât în cartierul Militari, cât și Drumul Taberei și în zona 1 Decembrie 1918 din sud - estul orașului. Alte stații de metrou la care ai putea ajunge destul de rapid sunt Basarab și Gara de Nord.

Această zonă a orașului este traversată și de rutele mai multor mijloace de transport în comun de suprafață. Amintim astfel autobuzul 123 cu care poți ajunge în cartierul Vitan și tramvaiul 24 pe care îl poți lua de pe Calea Plevnei dacă vrei să mergi în cartierul Dămăroaia.

Consultă harta și află unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă te vei muta în zona Plevnei îți vei face, cel mai probabil, cumpărăturile la Centrul Comercial Orhideea sau la hipermarketul Kaufland de lângă Pasajul Basarab. Există însă și alte variante disponibile în vecinătate, precum centrul comercial IDM Basarab și Piața Matache.

Pentru mai multă diversitate vei avea, de asemenea, în apropiere mall-ul AFI Palace Cotroceni. Cu mașina poți să ajungi în doar câteva minute în Piața Unirii unde ai la dispoziție centrul comercial Unirea Shopping Center și un hipermarket Carrefour.

Verifică harta și află ce alte magazine ai la dispoziție în apropierea casei.

Dacă te vei muta în zona Plevnei, vei avea la dispoziție numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. Îți plac plimbările prin parc? Cel mai apropiat astfel de spațiu verde este Parcul Venus, cunoscut și ca Parcul Operei. Vis-a vis găsești Parcul Eroilor, iar la câteva minute de mers pe jos, Grădina Botanică București. Alte opțiuni din vecinătatea zonei Plevnei sunt și parcurile Grozăvești, Cișmigiu sau Izvor.

Baruri și terase vei găsi în zona Complexului Studențesc Grozăvești, dar și în Regie, unde ajungi foarte ușor pe jos. În spatele Parcului Venus vei descoperi un club. În plus, poți să ajungi destul de rapid și în Centrul Vechi al orașului. Restaurante și ceainării cochete pot fi găsite în cartierul Cotroceni.

Vrei să mergi la cinema? Nimic mai simplu. În vecinătatea zonei Plevnei se află cel mai mare mall din România, AFI Palace Cotroceni. O seară petrecută la un spectacol pus în scenă de Opera Națională București și o vizită la Muzeul Militar sau chiar și la Muzeul CFR aflat în apropiere pot fi alte idei potrivite pentru petrecerea timpului liber.

Vezi pe hartă ce alte puncte de interes ai la dispoziție în zona Plevnei și în împrejurimi.

În această zonă a Capitalei se află sediile mai multor instituții de învățământ superior. Pe Splaiul Independenței, de exemplu, găsim Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, iar chiar lângă Opera Națională București este amplasată Facultatea de Drept. În vecinătate găsim campusul Universității Politehnice București, Facultatea de Medicină Veterinară și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Vezi ce alte unități de învățământ ai în apropierea viitoarei tale locuințe. Consultă harta.

Principalele unități medicale din zona Plevnei sunt Spitalul CF Witting și Spitalul Militar București. Foarte aproape se află și Spitalul Universitar de Urgență București.

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private.

Din zona Plevnei ajungi imediat la cochetele restaurante și ceainării din cartierul Cotroceni. În doar câteva minute te poți plimba și pe Calea Victoriei în căutarea terasei perfecte sau, de ce nu, în Centrul Vechi. Alte câteva restaurante pot fi găsite în cadrul centrului comercial Unirea Shopping Center.

Dacă ai poftă de fast food, poți încerca restaurantele din Centrul Comercial Orhideea sau pe cele din food court-ul mall-ului AFI Cotroceni din apropiere. Tot aici găsești și câteva cafenele unde îți poți savura cafeaua în aer liber.

Verifică pe hartă unde găsești cel mai potrivit local în apropierea casei tale.

Câteva sucursale bancare pot fi găsite în Piața Operei, altele pe Calea Plevnei și în cadrul Centrului Comercial Orhideea. Aruncă o privire pe hartă și vezi care ar fi cel mai apropiat de viitoarea ta locuință.

O parcare publică poate fi găsită în intersecția din fața Operei Naționale București. Alte opțiuni găsești pe hartă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Plevnei

164 rezultate

La sud de principala arteră de circulație, Calea Plevnei, spre Splaiul Independenței, găsești partea sa frecventată în special de studenți, aici aflându-se Complexul Studențesc Grozăvești, dar și sediile mai multor instituții de învățământ superior. În apropierea lor s-au construit în ultimul timp mai multe ansambluri rezidențiale noi. La nord de Calea Plevnei vei găsi străzi de case, iar de-a lungul Bulevardului Dinicu Golescu blocuri.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, Luxuria Residence, Greenfield Baneasa Residence, ONE Floreasca Vista, ONE Verdi Park, Nordis View, Eden Concept - Premium Apartments, Alongside Unirii Fountains, Level II, Estoria City, New World Militari, Cloud9 Residence, Lake House 2, Dimri Residence, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, Vivenda Residencias, POEM Residence, Ghica Apartments, Buena Vista Residencial, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Plevnei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Plevnei

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.747 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+3,3%  (55 €/mp) faţă de luna 4/2022

+17,7%  (263 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Plevnei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale sunt printre cele mai scumpe din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
599 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt și ele printre cele mai scumpe din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
650 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Plevnei

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Plevnei, 3 camere, 160 mp, Etaj 8 / 2

REA1005315 Va prezentam spre vanzare un apartament deosebit de spatios si luminos, situat in ansamblul rezidential Orhideea Gardens. Apartamentul de 3 camere situat la etajul 8/12 este dispus pe...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Calea Plevnei, 2 camere, 79 mp, Etaj 1 / 1

Compania Green Alley va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere . Proprietatea se afla in Bucuresti, zona Calea Plevnei si dispune de o suprafata totala de 79 mp. Apartamentul beneficiaza...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Calea Plevnei, 2 camere, 238 mp, Etaj 13 / 3

Compania Green Alley va oferta spre vanzare un penthouse. Proprietatea se afla in Bucuresti, zona Grozavesti i si dispune de o suprafata totala de 238 mp. Apartamentul beneficiaza de: 2 camere,...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Stirbei Voda, 3 camere, 82 mp, Parter

The agency by ANG va ofera spre cumparare apartament situat la parterul unei vile interbelice cu 2 etaje si mansarda, compus din 3 camere semidecomandate, cu 2 bai, bucatarie inchisa si anexe,...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Calea Plevnei, 3 camere, 117 mp, Etaj 9 / 1

Apartament 3 camere complet mobilat situat la etajul 9 al unui bloc ce face parte din Ansamblul Rezidential Orhideea Gardens. Apartamentul dispune de living cu bucatarie open space, doua...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Calea Plevnei, 3 camere, 120 mp, Etaj 7 / 1

Apartament 3 camere complet mobilat situat la etajul 9 al unui bloc ce face parte din Ansamblul Rezidential Orhideea Gardens. Apartamentul dispune de living cu bucatarie open space, doua...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Calea Plevnei, 3 camere, 117 mp, Etaj 9 / 1

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 3 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Plevnei. Apartamentul are o suprafata de 117mp si se afla la ETAJUL 9/10 intr-un bloc cu...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Plevnei, 2 camere, 45 mp, Etaj 6 / 7

Agentia RE/MAX Eskyo va propune spre inchiriere un apartament complet mobilat si utilat, situat in zona centrala a Bucurestiului, la intersectia dintre strada Berzei si Calea Plevnei. Apartamentul...