Rahova

Descrierea cartierului Rahova

Zona Rahova este localizată în sud-vestul Capitalei, pe raza Sectorului 5. Aceasta s-a dezvoltat inițial în jurul mahalalei Calicilor, unul dintre cartierelor sărace ale Bucureștiului în secolul XVIII care oferea principala cale de acces către Alexandria, Drumul Florăreselor (actuala Calea Rahovei).

Până în anii ‘80, în Rahova găseai doar case de mici dimensiuni, specifice periferiei Capitalei. Ulterior zona a început să se dezvolte pe segmentul industrial, mai multe întreprinderi desfășurându-și activitatea aici, dar și din punct de vedere rezidențial, odată cu construirea Centrului Civic și a Casei Poporului.

La ora actuală, Rahova este un cartier al contrastelor, extinzându-se pe o suprafață mare și cuprinzând atât părți mai sărace, care nu sunt văzute mereu cu ochi buni de bucureșteni, cât și zone frumoase și destul de scumpe, precum cea aflată în apropierea Parcului Sebastian.

Un avantaj al zonei Rahova este acela că ea se întinde până în apropierea centrului Capitalei și este bine conectată cu acesta, cât și cu alte părți ale orașului prin numeroase mijloace de transport în comun. Aglomerația de pe principalele artere de circulație, numărul limitat de locuri de parcare și lipsa spațiilor verzi de mari dimensiuni reprezintă câteva dintre dezavantajele cartierului.

Unul dintre cele mai cunoscute puncte din această zonă este Piața de Flori aflată pe Calea Rahovei, un spațiu comercial dedicat exclusiv vânzării florilor. Tot în acest cartier se află și Penitenciarul Rahova. Acesta este situat la periferia orașului, pe Șoseaua Alexandriei.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Zona Rahova este traversată de traseele mai multor mijloace de transport în comun. Printre acestea amintim tramvaiul 32 care are capătul la Autogara Internațională Rahova, parcurge Șoseaua Alexandriei și Calea Rahovei și oferă o legătură directă cu zona Piața Unirii din centrul orașului.

Autobuzul 220 este o bună opțiune de transport pentru a ajunge în cartierul vecin, Ferentari, iar autobuzul 139 te va duce până în apropierea Campusului Studențesc Leu, în zona Politehnică. Un dezavantaj îl poate reprezenta faptul că în acest cartier nu există nicio stație de metrou care să-ți ofere o legătură rapidă cu alte părți ale orașului.

Consultă harta și vezi unde sunt amplasate stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă te vei muta în zona Rahova, vei avea la dispoziție numeroase magazine, centre comerciale, piețe și chiar și un mall unde îți vei putea face cumpărăturile. Printre acestea amintim hipermarketul Cora Alexandria aflat lângă Autogara Internațională Rahova, centrul comercial Vulcan Value Centre și mall-ul Liberty Shopping Center, ambele aflate în zona Trafic Greu.

Piața Pucheni, unul dintre cele mai mari angro-uri de legume și fructe din București, se află și ea tot în zona Rahova. Vei avea la dispoziție, totodată, Piața Rahova și complexul comercial Năsăud Shopping Center. Lângă Depoul Alexandria găsești o galerie comercială ce include un hipermarket Cora, iar pe Strada Teiuș un magazin Lidl.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

În zona Rahova spațiile verzi sunt puține și de mici dimensiuni. Parcul Sebastian este cel mai mare din cartier. Acesta este încadrat între străzile Mihail Sebastian, Făt Frumos, Moțoc și Dumbrava Nouă și cuprinde locuri de joacă pentru copii și terenuri de sport la care poți avea acces gratuit. Tot aici se organizează periodic diverse evenimente sau concerte.

Dacă te vei muta în apropierea Șoselei Sălaj, care delimitează cartierele Rahova și Ferentari, vei avea la doi pași de casă Parcul Pecineaga. Mall-ul Liberty Shopping Center, aflat în zona Trafic Greu, oferă mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber indoor. Aici vei găsi, printre altele, câteva săli de sport și un cinematograf. Ajungi foarte repede de aici și în centrul orașului unde ai numeroase alte opțiuni de petrecere a timpului liber.

Află de pe hartă ce alte puncte de interes există în zona Rahova și în vecinătatea sa.

În zona Rahova există numeroase unități de învățământ, atât de stat, cât și private. Printre acestea amintim Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”, Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, inaugurat la sfârșitul anului 2002, și centrul educațional privat Montessori, care cuprinde atât o grădiniță, cât și un afterschool.

Găsești pe hartă și alte instituții de învățământ aflate în zona Rahova și în vecinătatea acesteia.

Dacă te vei muta în Rahova, vei avea la dispoziție mai multe clinici și cabinete private la care vei putea apela în caz de nevoie. Cu toate acestea, în cartier nu există niciun spital de stat de mari dimensiuni. Poți să ajungi, însă, destul de rapid la Institutul de Pneumoftiziologie “Matei Nasta” sau la Spitalul Clinic “Prof. Dr. Theodor Burghele”.

Printre unitățile medicale din zonă amintim clinica AIS, Policlinica Rahova și Clinica medicală Lil Med. Vezi pe hartă unde sunt localizate.

Ai la dispoziție mai multe localuri pe Șoseaua Alexandriei, iar pe Strada Progresului în cadrul centrului comercial Vulcan Value Centre găsești câteva fast food-uri. Alte câteva restaurante de tip fast food pot fi găsite și în incinta mall-ului Liberty Center.

Cartierul Rahova se extinde până aproape de Unirii, motiv pentru care, în funcție de zona în care locuiești, poți să ajungi chiar și în câteva minute cu mașina până la restaurantele și cafenelele din Centrul Vechi.

Destul de repede poți să ajungi și la AFI Cotroceni, dacă vrei la mall nu doar pentru o sesiune de shopping, ci și pentru a lua masa în oraș. Food court-ul de aici dispune de numeroase opțiuni pentru toate gusturile.

Consultă harta și află ce restaurante și terase găsești în apropierea casei tale.

Găsești cele mai multe bancomate pe Șoseaua Alexandriei și pe Calea Rahovei. Consultă harta pentru a vedea poziționarea lor exactă.

Dacă ai mașină, atunci trebuie să știi că în Rahova numărul locurilor de parcare este limitat, iar principalele artere de circulație sunt aglomerate în special la orele de vârf. Îți recomandăm să nu pierzi din vedere posibilitatea închirierii unui loc de parcare de la Serviciul Parcaje Scop Reședință din cadrul ADP Sector 5.

Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări din cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Rahova

125 rezultate

În zona Rahova vei găsi numeroase străzi cu case mici, cu aspect destul de înghesuit, dar și blocuri înalte concentrate de-a lungul principalelor artere de circulație, precum Calea Rahova, Șoseaua Alexandriei, Calea 13 Septembrie sau Strada Mihail Sebastian.

Dacă îți dorești o locuință nouă în acest cartier, atunci trebuie să știi că ansamblurile rezidențiale dezvoltate aici în ultimul ani sunt poziționate, în mare parte, la periferia Rahovei, către ieșirea din București.

Este important să menționăm și faptul că, pentru că este o zonă a contrastelor care se extinde pe o suprafață mare până spre centrul orașului, și prețurile locuințelor disponibile aici variază destul de mult în funcție de poziționarea lor.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Lake District, Luxuria Residence, ONE Herastrau Vista, Greenfield Baneasa Residence, One High District, Sagex Green Lake Residence, Northview Residence Baneasa, Estoria City, Global Residence Monolitului, Crystal North, ONE Peninsula, ERA, Astoria Estate One, Quartz Residence, Lead Grigorescu 103, Cavar Residence, Parcului20, Liziera de Lac, Avalon Estate, Colina Lac, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Rahova şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Rahova

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.634 €/mp

01.01.24 - 31.01.24

+0,9%  (15 €/mp) faţă de luna 12/2023

+5,4%  (83 €/mp) faţă de luna 1/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Rahova

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
230 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi