Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

Descrierea cartierului Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

Zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească este localizată pe raza Sectorului 2 al Capitalei, în imediata apropiere a centrului orașului. Aceasta este, în principal, o zonă de case cochete cu grădini pline de verdeață.

Zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească este destul de bine conectată cu alte cartiere din București prin intermediul mijloacelor de transport în comun. Printre acestea amintim autobuzul 605 pe care îl poți lua pentru a ajunge la mall-ul Băneasa Shopping City, tramvaiul 16 care te poate ajuta să ajungi la Piața Sf. Vineri și troleibuzul 86 care oferă o legătură directă cu Gara de Nord.

Mai multe stații de metrou sunt și ele disponibile în apropiere. Este vorba despre Ștefan cel Mare și Obor, aflate pe magistrala 1 Dristor - Pantelimon, și despre Piața Romană și Universitate situate pe traseul magistralei 2 Berceni-Pipera.

Consultă harta pentru a afla poziționarea exactă a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

În această zonă vei găsi, în principal, magazine mici și câteva supermarketuri. La intersecția dintre Bulevardul Dacia și Strada Vasile Lascăr vei avea la dispoziție Piața Gemeni și un concept store Mega Image.

Cel mai apropiat mall este situat în zona Obor. Este vorba despre Veranda Mall, unul dintre cele mai noi astfel de centre comerciale din București. Tot aici găsești magazinul Bucur Obor și o piață. Cu mașina poți ajunge destul de rapid și la mall-ul Promenada sau la complexul comercial cu magazin Kaufland și Carrefour Market de pe Strada Barbu Văcărescu.

Consultă harta și află ce alte opțiuni mai ai aproape de viitoarea ta casă, dar și în împrejurimi.

În zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească se organizează periodic diferite evenimente, de la ateliere, la festivaluri și demonstrații de artă stradală. Dacă te vei muta în această parte a orașului, vei avea la doi pași de casă mai multe ceainării, restaurante, spații unde se organizează jocuri de tip escape room și trei teatre - Țăndărică, Metropolis și Bulandra.

Pentru evenimente culturale și seri de film vei putea merge pe Bulevardul Dacia, la Institutul Francez din București. Ajungi repede și în centru, unde poți fi spectatorul unei piese puse în scenă de actorii Teatrului Național București. Parcurile Grădina Icoanei și Ioanid, deși sunt destul de restrânse ca suprafață, sunt unele dintre cele mai frumoase din această parte a orașului. Totodată, în nordul acestei zone, în imediata apropiere a Șoselei Ștefan cel Mare, vei găsi Circul Metropolitan București și parcul acestuia, iar în vecinătatea lor Stadionul Dinamo și complexul său sportiv.

Nu uita, totodată, că din această zonă vei ajunge destul de rapid în Centrul Vechi, unde pe lângă terase și restaurante găsești și câteva obiective turistice care merită vizitate măcar o dată. Află ce alte puncte de interes găsești în zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească și din vecinătatea acesteia. Consultă harta.

În zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească vei găsi mai multe unități de învățământ, de stat și private. Amintim astfel Colegiul Național Școala Centrală de lângă Parcul Grădina Icoanei, Colegiul Național “Spiru Haret” de pe Strada Italiană, Colegiul Național “Cantemir Vodă” și Liceul Economic “Virgil Madgearu”, ambele situate pe Bulevardul Dacia.

Școala Sanitară Postliceală “Carol Davila” se află și ea în această zonă, iar Academia de Studii Economice din București poate fi găsită în apropiere, la Piața Romană. Consultă harta pentru a vedea care vor fi cele mai apropiate grădinițe, școli și licee de viitoarea ta locuință.

Dacă te vei muta în această zonă, vei avea la dispoziție mai multe spitale și clinici private. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din zona Pieței Gemeni și Spitalul Ion Stroia .

Alte unități sanitare din vecinătate sunt Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Sf. Ștefan, Spitalul Clinic de Urgență București (cunoscut și ca Floreasca) și Spitalul Euroclinic din rețeaua privată de sănătate Regina Maria. Toate acestea sunt concentrate în nordul zonei Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească, în vecinătatea Stadionului Dinamo și a Parcului Circului.

Vezi pe hartă localizarea exactă a unităților medicale de mai sus.

Presărate pe străzile din această zonă găsești mai multe terase și restaurante mici. Câteva dintre cele mai cochete se află în vechiul cartier Armenesc. De aici ajungi extrem de repede și în Centrul Vechi al orașului, pentru mai multă diversitate.

Fiind atât de aproape de centrul orașului, vei avea la dispoziție extrem de multe opțiuni. Restaurantele și cafenelele din Dorobanți sau de pe Calea Floreasca pot fi cu siguranță pe gustul tău.

Dacă vrei să faci și o plimbare, să admiri arhitectura frumoasă a vechilor clădiri din București și să te oprești la o cafea sau la o prăjitură, atunci Calea Victoriei poate fi ideală. Pentru o mică gustare sau un meniu fast food ai mai multe variante în zona Obor, iar dacă te grăbești atunci poți încerca drive through-ul McDonald’s de pe Strada Barbu Văcărescu.

Aruncă o privire pe hartă și vezi ce alte restaurante, terase sau cafenele ai în zonă.

Găsești mai multe sucursale bancare și ATM-uri în special pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Aruncă o privire pe hartă și vezi ce alte opțiuni găsești în apropierea viitoarei tale locuințe.

Îți recomandăm să verifici dacă există posibilitatea închirierii unui loc de parcare în apropierea locuinței de care ești interesat. Poți face acest lucru apelând la Serviciul Parcări din cadrul ADP Sector 2.

Atunci îți aducem în atenție faptul că Bulevardul Dacia, Strada Mihai Eminescu și Strada Polonă sunt unele dintre cele mai circulate din această zonă. Trafic intens vei întâlni, totodată, la intersecția dintre Calea Dorobanți, Bulevardul Dacia și Strada Mihai Eminescu. Aglomerație vei găsi și pe Bulevardul Ștefan cel Mare, mai ales la orele de vârf și în zilele în care se organizează evenimente sportive în cadrul stadionului Dinamo.

Consultă harta și vezi unde se găsesc principalele parcări din această zonă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

162 rezultate

Zona Ștefan cel Mare - Dacia - Eminescu - Armenească înglobează, în cea mai mare parte, vile cochete cu o arhitectură deosebită, alături de câteva blocuri cu regim de înălțime redus. Apropierea de centru face ca prețurile din această parte a orașului să fie destul de ridicate, în special în cazul locuințelor aflate de-a lungul principalelor artere de circulație, precum Bulevardul Dacia și străzile Mihai Eminescu și Polonă.

Blocuri înalte sunt disponibile doar la sud de Șoseaua Ștefan cel Mare, iar construcțiile noi sunt destul de puține. Vrei o locuință nouă? În zonă s-au construit câteva proiecte rezidențiale în ultimul timp, de mici dimensiuni. Iată ce apartamente noi se vând în zona de care ești interesat.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, ONE Verdi Park, Luxuria Residence, Greenfield Baneasa Residence, ONE Floreasca Vista, Estoria City, Alongside Unirii Fountains, Lake House 2, Level II, New World Militari, Dimri Residence, Eden Concept - Premium Apartments, Nordis View, Cloud9 Residence, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, BONTON Luxury Villas, Hogas35, Quantum Club Village Residence, Nest by the Lake, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media Bucureștiului. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
430 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
550 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Stefan cel Mare - Dacia - Eminescu- Armeneasca

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Stefan cel Mare, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 8

KING IMOBILIARE va propune spre vanzare un APARTAMENT 2 CAMERE, mobilat si utilat in zona Stefan cel Mare, la doar cateva minute de statia de metrou Stefan cel Mare, dar si de Parcul Circului....

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Stefan cel Mare, 3 camere, 68 mp, Etaj 6 / 7

TSA Real Estate va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere spatios, luminos, cu vedere mixta in zona Stefan cel Mare in bloc anvelopat reabilitat termic. Apartamentul dispune de...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Polona, 2 camere, 38 mp, Etaj 2 / 6

Eugene Estate va ofera spre vanzare un studio , garsoniera ampla in zona ultracentrala. Apartamentul este liber, renovat recent, deosebit de bine compartimentat. Are in dotare intreaga incalzire...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Dacia, 2 camere, 56 mp, Demisol / 1

Eugene Estate va ofera spre achizitie un apartament cu 2 camere in curs de renovare. Apartamentul este intr-o casa cu D+P+1E+M, situata in zona Eminescu, Dacia. Casa beneficiaza si de o curte...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Stefan cel Mare, 2 camere, 56 mp, Etaj 7 / 7

GLX9140B0791. Va oferim spre inchiriere un apartament cu doua camere, cu o suprafata utila de 56 mp, cu o priveliste superba spre Soseaua Stefan cel Mare, ce il face foarte luminos si insorit, la...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Stefan cel Mare, 3 camere, 146 mp, Etaj 10 / 1

Central Park - Stefan cel Mare - Barbu Vacarescu, apartament 3 camere, vedere exceptionala, insorit, complet mobilat si utilat lux, 2 dormitoare, 2 gr sanitare, terasa mare, finisaje premium,...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Stefan cel Mare, 3 camere, 110 mp, Parter

Cod Oferta: HC4027 High Class Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament deosebit de 2 camere in zona Stefan Cel Mare la 5 minute de statia de metrou . Situat intr-un bloc finalizat in...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Dacia, 2 camere, 51 mp, Etaj 1 / 1

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Dacia/ Calea Grivitei. Apartamentul are o suprafata de 51 mp si se afla la ETAJUL 1 intr-o...