Vacaresti

Descrierea cartierului Vacaresti

Zona Văcărești este situată în Sectorul 4 al Bucureștiului, cea mai mare parte a suprafeței sale fiind ocupată de parcul natural Văcărești. Multe dintre blocurile vechi din în această zonă au fost construite cu puțin timp înainte de cutremurul din 1977, dar s-au dezvoltat și câteva ansambluri rezidențiale noi în ultimul timp.

Cuprinde inclusiv câteva străzi unde vei găsi un mix de case vechi și noi, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Mărțișor. Aici s-a aflat în trecut reședința scriitorului Tudor Arghezi. Parcurile și numeroasele locuri de joacă fac din Văcărești un cartier potrivit pentru cei care vor să se bucure de natură fără a se îndepărta de oraș, dar și pentru familiile cu copii.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta în această zonă, vei putea lua de pe Calea Văcărești tramvaiele 1 și 34 pentru a ajunge în apropierea magazinului Bucur Obor. La doi pași de Pasajului Mihai Bravu vei găsi stația troleibuzelor 73 și 74 care oferă o conexiune directă cu Piața Unirii.

Tot din această zonă poți lua și autobuzul 381 cu care poți să ajungi destul de rapid atât la Piața Romană, cât și la Piața Victoriei. Cele mai apropiate stații de metrou la care vei avea acces vor fi Piața Sudului și Constantin Brâncoveanu, ambele situate pe magistrala M2 care traversează orașul de la nord la sud.

Aruncă o privire pe hartă și vezi care ar urma să fie cea mai apropiată stație de viitoarea ta locuință.

Dacă te vei muta în zona Văcărești, vei avea în apropierea casei mall-ul Sun Plaza ce include un hipermarket Cora, un magazin de bricolaj Leroy Merlin, Piața Sudului modernizată și deschisă recent și complexul comercial Aleea Castanilor. În vecinătatea lor găsești și un concept store Mega Image.

Vei ajunge rapid și la magazinele situate pe Șoseaua Mihai Bravu, spre zona Dristor, și la București Mall, primul spațiu comercial de acest tip din Capitală. Vezi unde sunt localizate acestea pe hartă.

Dacă te vei muta în această zonă, vei avea la doi pași de casă Parcul Natural Văcărești. Lacul Văcărești a fost conceput ca parte a sistemului hidrologic de apărare a Bucureștiului împotriva inundațiilor. Amenajarea sa a fost sistată însă după 1989. Natura a recucerit zona de-a lungul timpului, motiv pentru care în prezent aici găsim peste 95 de specii de păsări, de la egrete și rațe sălbatice până la pescăruși, dar și numeroase animale precum vulpi, iepuri sau vidre.

O plimbare sau chiar o sesiune de jogging în jurul Parcului Natural Văcărești poate fi ideală ca activitate de petrecere a timpului liber în weekend. Aici găsești și un traseu de cicloturism și drumeție, care se desfășoară pe digul care împrejmuiește parcul și coboară apoi pe principalele poteci.

Te poți plimba cu rolele sau cu bicicleta prin Parcul Tineretului, iar micuțul tău se poate juca în spațiile special amenajate pentru el din Orășelul Copiilor. Tot în zonă vei găsi un club cu terenuri de tenis, restaurant și piscină aflată vis-a-vis de Sala Polivalentă unde sunt organizate periodic târguri și diferite evenimente culturale și sportive. Parcul Lumea Copiilor aflat și el la marginea zonei Văcărești cuprinde mai multe terenuri sportive și chiar și o pistă de karting.

Poți merge la o piesă la Teatrul “Stela Popescu” aflat în incinta Palatului Național al Copiilor sau poți vizita Casa Memorială “Tudor Arghezi” de pe Strada Mărțișor. Ajungi foarte rapid cu mijloacele de transport în comun sau cu mașina și la Muzeul Tehnic “Profesor Inginer Dimitrie Leonida”, aflat în Parcul Carol I. Aici poți face și o scurtă plimbare în natură, poți admira fostul castel de apă proiectat ca o reconstituire a Cetății Poenari, astăzi sediul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, și Mausoleul în fața căruia se află și Mormântul Eroului Necunoscut. Acestea din urmă fac parte din ansamblul denumit Memorialul Eroilor Neamului.

Vei avea, totodată, mall-ul Sun Plaza în apropierea viitoarei tale case. Aici vei găsi spații de joacă, un cinematograf, restaurante și terase în aer liber. Vezi pe hartă ce alte puncte de interes ai la dispoziție în zona Văcărești și în vecinătatea sa.

În zona Văcărești funcționează două școli - Școala Gimnazială Mărțișor și Școala Gimnazială nr. 100. Mai multe unități de învățământ sunt disponibile în Berceni. Destul de aproape se află și Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, unul dintre cele mai prestigioase din București. Se poate ajunge la el în doar câteva minute cu autobuzul, troleibuzul sau cu mașina.

Ar putea să te intereseze pentru cel mic și Palatul Național al Copiilor. Îl găsești în zonă, la doi pași de Pasajul Mihai Bravu, iar aici se organizează diverse activități și cluburi dedicate copiilor. Vezi ce alte unități de învățământ găsești în zona Văcărești și în vecinătatea sa.

Cele mai apropiate unități sanitare la care vei avea acces, dacă te vei muta în această parte a orașului, sunt concentrate în zona Pieței Sudului. Printre acestea se numără Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”, Spitalul de Boli Cronice “Sfântul Luca”, Policlinica Regina Maria (din incinta mall-ului Sun Plaza), clinica Hiperdia București Olteniței și Hyperclinica Medlife Berceni.

Consultă harta și află ce alte unități sanitare vei avea la dispoziție în apropiere de viitoarea ta locuință.

Dacă te muți în zona Văcărești, printre cele mai apropiate opțiuni pe care le vei avea pentru a lua masa în oraș se numără micile terase aflate în Parcul Tineretului, restaurantele de pe Calea Văcărești și food court-ul mall-ului Sun Plaza.

La intrarea în Orășelul Copiilor, lângă stația de metrou Constantin Brâncoveanu, găsești un drive through McDonald’s, iar în cadrul complexului comercial situat pe Șoseaua Mihai Bravu mergând spre Dristor găsești un drive through KFC și un mic împinge tava Kaufland.

Un alt drive through KFC a fost deschis și lângă Sun Plaza. În imediata sa apropiere ai și un restaurant Dristor Kebap, iar vis-a-vis un fast food Burger King. Din zona Văcărești ajungi destul de rapid cu mașina și în centrul orașului, unde ai la dispoziție mult mai multe opțiuni, dar și la food court-urile București Mall sau ParkLake, dacă preferi să faci și o sesiune de shopping, nu doar să iei masa în oraș.

Aruncă o privire pe hartă și află unde găsești cele mai apropiate restaurante și terase de viitoarea ta locuință.

Găsești o sucursală CEC Bank chiar lângă Pasajul Mihai Bravu, iar în mall-ul Sun Plaza din apropiere ai la dispoziție mai multe ATM-uri. Vezi care este cel mai potrivit pentru tine de pe hartă.

O parcare publică cu câteva sute de locuri și stații de încărcare pentru autovehiculele electrice poate fi găsită lângă Palatul Național al Copiilor. Pentru închirierea unui loc de parcare de reședință în apropierea locuinței tale trebuie să te adresezi Direcției Mobilitate Urbană Sector 4.

Aruncă o privire pe hartă și află ce alte parcări ai în apropierea casei tale.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Vacaresti

162 rezultate

Multe dintre blocurile pe care le găsești în această zonă au fost construite cu puțin timp înainte de cutremurul din 1977. Zona Văcărești cuprinde și câteva străzi unde vei găsi un mix de case vechi și noi, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Mărțișor. Aici s-a aflat în trecut reședința scriitorului Tudor Arghezi.

Ansambluri rezidențiale noi au fost dezvoltate, totodată, în această parte a orașului, în special în vecinătatea spațiilor verzi aflate la vestul său, dar și în proximitatea Parcului Natural Văcărești.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, ONE Verdi Park, Luxuria Residence, Greenfield Baneasa Residence, ONE Floreasca Vista, Estoria City, Alongside Unirii Fountains, Lake House 2, Level II, New World Militari, Dimri Residence, Eden Concept - Premium Apartments, Nordis View, Cloud9 Residence, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, BONTON Luxury Villas, Hogas35, Quantum Club Village Residence, Magnolia Urban Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Vacaresti şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Vacaresti

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Vacaresti

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media Bucureștiului. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
320 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
445 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
460 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Vacaresti

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 3 camere, 66 mp, Etaj 4 / 8

APARTAMENT 3 CAMERE CONFORT 1 SEMIDECOMANDAT SUPRAFATA 72 MP DECENT INTRETINUT SE VINDE CU TOATE OBIECTELE DIN INTERIOR PREVAZUT CU 2 GRUPURI SANITARE ETAJ 4/8 BLOC CONSTRUCTIE 1986 STRADAL SITUAT...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 3 camere, 73 mp, Etaj 2

Cod-av0402519 Vanzare apartament cu 3 camere, 2 dormitoare, etaj 2 / 20, confort I, in bloc apartamente, decomandat, constructie finalizata, 76mp, constr. 2009, supr. utila : 73mp, utilat,...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 2 camere, 68 mp, Etaj 3 / 5

Complex MIR CENTER Timpuri Noi 2022. ULTIMELE APARTAMENTE RAMASE Super elegant, cu o pozitie absolut excelenta, langa metrou Timpuri Noi, si Facultatea Dimitrie Cantemir și Nicolae...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 4 camere, 91 mp, Etaj 6

Apartament 4 camere de inchiriat in zona Parcul Natural Vacaresti, intr-un imobil construit in anul 2022, la prima inchiriere, situat la etajul 6 din 10. Apartamentul beneficiaza de: 4 camere-...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 2 camere, 58 mp, Etaj 3

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT , mobilat si utilat in zona Tineretului,in complexul DeltaCity . Apartamentul are o suprafata de 58 mp la etajul 3 intr-un bloc cu un...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vacaresti, 2 camere, 58 mp, Etaj 3 / 1

GLX2368B0712. GalaxyImob va propune spre inchiriere un apartament de lux in zona Vacaresti, in complexul rezidential Delta City. Apartamentul este situat la etajul 3/11 al unui imobil finalizat in...