Vatra Luminoasa

Descrierea cartierului Vatra Luminoasa

Vatra Luminoasă este una dintre cele mai bine cotate zone ale Sectorului 2, dispunând de acces rapid către centrul orașului, locuințe atractive, liniște și multă verdeață. Cartierul s-a dezvoltat în mai multe faze, începând din perioada interbelică, și cuprinde în prezent atât locuințe colective vechi, construite în anii ‘50, cât și duplexuri și case individuale care pot fi considerate de lux.

Deși este o zonă predominant de case, în Vatra Luminoasă poți să găsești și câteva blocuri cu înălțimi variabile, cele mai înalte dintre acestea (cu 8 sau 10 etaje) fiind ridicate în anii ‘60-’70.

Cartierul dispune de două puncte de reper semnificative. Primul dintre acestea este Arena Națională, a cărei construcție a fost finalizată în anul 2011. Stadionul găzduiește unele dintre cele mai importante meciuri de fotbal. Cel de-al doilea este turnul de parașutism care a făcut parte din fostul complex sportiv și cultural 23 August.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Odată ce te vei muta aici vei avea la dispoziție două stații de metrou, ambele situându-se pe magistrala 1 Dristor - Pantelimon. Astfel, vei putea să te deplasezi rapid prin oraș, evitând aglomerația de la suprafață.

Spre exemplu, dacă vei lua metroul de la Piața Iancului, vei ajunge în centrul Capitalei, la Piața Victoriei, în mai puțin de 10 minute. În plus, aici vei putea schimba metroul pe magistrala M2 Berceni - Pipera, care traversează întregul oraș, de la sud la nord.

Mai multe mijloace de transport în comun circulă prin zona Vatra Luminoasă, la suprafață. Printre acestea amintim autobuzul 104 pe care îl poți lua pentru a ajunge la Piața Unirii sau în zona Operei Naționale și troleibuzul 90, care face legătura dintre Arena Națională și cartierul Drumul Taberei. Aruncă o privire pe hartă. Vezi ce mijloace de transport în comun vei avea în apropierea casei.

În această zonă vei avea la dispoziție în apropierea casei diverse magazine mici și chioșcuri. Multe dintre blocuri dispun, de asemenea, de spații comerciale la parter. La intersecția dintre Strada Măgura Vulturului și Strada Vatra Luminoasă îți poți face cumpărăturile dintr-un magazin Mega Image.

La doi pași de casă vei avea, totodată, unul dintre cele mai mari centre comerciale din București, Mega Mall, alături de un magazin Kaufland. În apropierea acestora poți găsi și Piața Delfinului.

Vezi care va fi cel mai apropiat magazin de locuința de care ești interesat. Consultă harta.

Zona Vatra Luminoasă oferă numeroase spații verzi și posibilități de desfășurare a activităților sportive. Astfel, dacă te vei muta aici vei avea aproape de casă Parcul Național (fostul 23 August), alături de alte spații verzi de dimensiuni mai mici, precum parcurile Ciurea, Nichita Stănescu și Ottoi Călin.

În Parcul Național poate fi găsit un teatru de vară, numit Amfiteatrul Mihai Eminescu, dar și Galeria de artă “Luceafărul”, unde se organizează diferite evenimente culturale pe parcursul anotimpului cald. Arena Națională, Complexul Sportiv Național Lia Manoliu și Centrul Național de Tenis reprezintă câteva dintre punctele de atracție dedicate celor pasionați de sport.

Preferi activitățile indoor? Atunci vei găsi la doi pași de viitoarea ta locuință complexul comercial Mega Mall, unul dintre cele mai mari de acest tip din București, ridicat pe vechea platformă a fabricii Electroaparataj. Aici vei putea merge la cumpărături, la un cinema VR sau vei putea să îți petreci ziua pe terasă. Nu uita că din această zonă ajungi repede în centrul orașului, chiar și cu tramvaiul, iar aici vei avea la dispoziție și mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber.

Găsești pe hartă alte puncte de interes din zona Vatra Luminoasă și din vecinătatea acesteia.

În această zonă din Sectorul 2 vei găsi câteva grădinițe private, dar și unități de învățământ de stat, precum Școala Gimnazială nr. 49, situată pe Strada Vatra Luminoasă, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” și Școala Gimnazială nr. 4, ultimele două aflându-se în vecinătatea Arenei Naționale. La Șoseaua Mihai Bravu găsești și Colegiul Național “Emil Racoviță”. Tot în zona Vatra Luminoasă vei găsi și Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta”, dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere.

Din cartier poți ajunge rapid la Colegiul Național “Mihai Viteazul”, considerat a fi unul dintre cele mai bune din București, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” sau la Universitatea Hyperion, instituție de învățământ superior aflată pe Calea Călărași.

Vrei să vezi ce alte unități de învățământ se află în zona Vatra Luminoasă și în aproprierea acesteia? Le găsești pe toate pe hartă.

Locuitorii din zona Vatra Luminoasă au la dispoziție mai multe unități sanitare, private și de stat, la care pot apela în cazul unei urgențe medicale. Printre acestea amintim Spitalul Monza, situat în vecinătatea Depoului de Troleibuze RATB Vatra Luminoasă și Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu de pe Bulevardul Basarabia, lângă intrarea în Parcul Național.

Tot pe același bulevard, la doi pași de Arena Națională, vei găsi și Spitalul Clinic Județean Ilfov. Mai multe unități sanitare disponibile în apropiere găsești pe hartă.

Găsești câteva restaurante în zona Piața Muncii și terase în apropierea Parcului Național. Pentru mai multă varietate te poți îndrepta spre food court-ul aflat în incinta Mega Mall. Acolo vei găsi cu siguranță ceva pe gustul tău.

Dacă vrei să-ți petreci câteva ore la terasă în aer liber, o diversitate destul de mare de localuri găsești de-a lungul Bulevardului Decebal aflat în apropiere și în Piața Alba Iulia. Aruncă o privire pe hartă. Află unde găsești cele mai apropiate restaurante de viitoarea ta casă.

Găsești mai multe bancomate în incinta Mega Mall. O serie de sucursale bancare sunt disponibile și pe Șoseaua Mihai Bravu, aflată la marginea zonei Vatra Luminoasă. Consultă harta și vezi unde găsești un ATM potrivit pentru nevoile tale.

Zona Vatra Luminoasă este una predominant de case, deci dacă te vei muta aici vei parca, cel mai probabil, fie la marginea trotuarului lângă locuință, fie în curte sau în garaj. Poți verifica dacă se poate închiria un loc de parcare pentru mașina ta la Parcări din cadrul ADP Sector 2.

Nu uita, totodată, că în zona Arenei Naționale traficul este îngreunat și locurile de parcare sunt aproape imposibil de găsit în zilele în care aici sunt organizate meciuri.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Vatra Luminoasa

162 rezultate

Dacă te afli în căutarea unei locuințe într-o zonă liniștită, plină de verdeață, și vrei în plus să nu te îndepărtezi foarte mult de centrul orașului, atunci nu ar trebui să treci cu vederea cartierul Vatra Luminoasă din Sectorul 2. Zona cuprinde în mare parte case, de la duplex-uri și locuințe colective, la vile individuale, primele dintre acestea fiind construite încă din perioada interbelică.

Fiind astfel vorba despre proprietăți ridicate chiar și în anii ‘30, îți recomandăm să verifici dacă sunt incluse pe lista autorităților ce cuprinde imobilele cu risc seismic din Capitală pentru a lua o decizie informată la închirierea sau cumpărarea acestora.

În cartier vei găsi și câteva blocuri. Cele mai multe dintre acestea sunt dispuse la marginea zonei Vatra Luminoasă, de-a lungul Șoselei Mihai Bravu, dar și în spațiul cuprins între Șoseaua Mihai Bravu și străzile Vatra Luminoasă, Dimitrie Marinescu și Maior Ion Coravu.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, ONE Verdi Park, Luxuria Residence, Greenfield Baneasa Residence, ONE Floreasca Vista, Estoria City, Alongside Unirii Fountains, Lake House 2, Level II, New World Militari, Dimri Residence, Eden Concept - Premium Apartments, Nordis View, Cloud9 Residence, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, BONTON Luxury Villas, Hogas35, Quantum Club Village Residence, Platinum Residence Berceni, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Vatra Luminoasa şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Vatra Luminoasa

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Vatra Luminoasa

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
260 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
399 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Vatra Luminoasa

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, 2 camere, 52.29 mp, Etaj 2

GLX118B07218. VANZARE apartament 2 camere Vatra Luminoasa//Muncii/Iancului/ Mega Mall NOU - TUR VIRTUAL! OFERTA EXCLUSIVA GALAXYIMOB AVEM CHEILE PROPRIETATII! Bine ai venit in locul care...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, 2 camere, 61 mp, Etaj 3

Va oferim spre vanzare un apartament de 2 camere, confort 1 , decomandat, in suprafata utila de 63 mp, situat la etajul 3 din 3 plus mansarda, al unui bloc extrem de solid, an constructie 1957...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, o cameră, 28 mp, Etaj 4

VAULT ESTATE - COD PROPRIETATE: P14514 Va oferim o garsoniera de vanzare, cu 1 camera, semidecomandat, situata la etajul 4/10, intr-un imobil bloc, construit in anul 1970. Proprietatea se...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, 2 camere, 67 mp, Etaj 2 / 3

Inchiriere Apartament 2 camere, mobilat, zugravit, nou; Bloc de 3 etaje, apartament la etajul 2; - Zona langa National Arena, aproximativ 200 m distanta. Contact 0732696566

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, 2 camere, 67 mp, Etaj 2 / 3

Se ofera spre inchiriere 2 camere, un dormitor, etaj 2 / 3, confort Lux, in bloc apartamente, decomandat, constructie finalizata, 67mp, constr. 1973, supr. utila : 67mp, utilat, mobilat, o...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vatra Luminoasa, 2 camere, 67 mp, Etaj 2 / 3

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE, complet mobilat si utilat in zona Vatra Luminoasa. Apartamentul are o suprafata de 67mp si se afla la ETAJUL 2/3. Bucataria este...