Victoriei - Romana - Universitate

Descrierea cartierului Victoriei - Romana - Universitate

Această zonă ultracentrală este localizată în Sectorul 1 și include km 0 al Capitalei. Zona cuprinde trei dintre cele mai importante repere ale Bucureștiului - Piața Victoriei, Piața Romană și Piața Universității, dar și una dintre cele mai frumoase și mai vechi artere de circulație din oraș, Calea Victoriei.

Fiind o zonă ultracentrală, aceasta oferă numeroase opțiuni de călătorie cu mijloacele de transport în comun, și este bine conectată cu restul orașului. Ai, în primul rând, la dispoziție stațiile de metrou Piața Victoriei, Piața Romană și Universitate. Astfel, te vei putea deplasa rapid prin oraș, evitând aglomerația de la suprafață. Toate acestea sunt situate pe magistrala 2 care traversează Bucureștiul de la nord la sud. În plus, de la Piața Victoriei vei putea lua metroul și pe magistrala 1 pentru a ajunge, de exemplu, în cartierul Pantelimon sau în zona Eroilor.

Prin Piața Universității urmează să treacă și magistrala 5 care va lega cartierele Drumul Taberei și Pantelimon. Până acum, s-au deschis însă doar stațiile de metrou aflate în zona Drumul Taberei. Alte mijloace de transport în comun care ar putea să-ți fie de ajutor atunci când te vei muta în această zonă sunt autobuzele 300 și 381. Primul face legătura dintre Piața Romană și Piața Victoriei continuându-și apoi traseul de-a lungul Bulevardului Ion Mihalache, iar cel de-al doilea conectează Piața Victoriei cu zona Tineretului și cu cartierul Berceni.

De pe Bulevardul Regina Elisabeta vei putea lua troleibuzul 90 pentru a ajunge în Drumul Taberei sau în zona Arenei Naționale, iar în fața Spitalului Colțea vei găsi stația autobuzului 381 care merge în cartierul Berceni.

Iar dacă preferi să te deplasezi pe două roți, vei avea la dispoziție una dintre pistele speciale destinate bicicliștilor pe Calea Victoriei. Aceasta îți va oferi, în plus, oportunitatea ideală de a admira arhitectura deosebită a clădirilor aflate de o parte și de alta a uneia dintre cele mai frumoase străzi din București. Consultă harta pentru a afla unde sunt localizate stațiile mijloacelor de transport în comun.

În această parte a orașului vei găsi numeroase reprezentanțe ale unor branduri de lux. Cele mai multe magazine alimentare din zonă au dimensiuni reduse. Pentru cumpărături îți recomandăm Piața Amzei, aflată la doi pași de Romană și modernizată recent. Aici găsești, pe lângă comercianți de unde poți cumpăra legume și fructe și câteva magazine cu preparate proaspete de la burgeri, la pâine artizanală sau înghețată.

Centrul Vechi găzduiește, totodată, reprezentanțe ale unor retaileri de modă. Tot aici găsești și librăria Cărturești Carusel, una dintre cele mai frumoase din oraș. O librărie Cărturești deschisă într-o altă clădire deosebită poate fi găsită și în apropiere de Piața Romană.

Un spațiu comercial cu renume este Magazinul Victoria, un monument istoric al orașului. Magazinul București, amplasat la intersecția străzilor I.C. Brătianu și Lipscani a fost reconstruit recent cu o investiție substanțială. Ai în apropiere magazinul Cocor, centrul comercial Unirea Shopping City și un hipermarket Carrefour.

Cu mașina sau metroul poți să ajungi destul de repede la mall-ul AFI Cotroceni. Consultă harta și vezi ce magazine vei avea în apropierea noii tale case.

Zona Victoriei - Romană - Universitate este un epicentru cultural al Capitalei și oferă numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. Aici vei găsi numeroase muzee impresionante pe care le poți vizita în timpul liber (Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național George Enescu, etc), vei putea participa la evenimentele în aer liber desfășurate pe Calea Victoriei sau în Piața George Enescu sau vei putea merge la un spectacol organizat pe scena Ateneului Român sau pe cea a Teatrului Notarra. Nu rata nici o vizită la Teatrul Național “I.L. Caragiale” și la Muzeul Național de Artă al României.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu te așteaptă cu o experiență extrem de educativă care va fi, cu siguranță, apreciată de micuțul tău. Dacă îți place să ieși la o cafea în timpul liber alături de prietenii tăi, atunci în această zonă vei putea alege dintr-o multitudine de restaurante, terase și pub-uri. Nu lipsesc nici skybar-urile, care îți oferă priveliști de excepție de la înălțime.

Cele câteva parcuri din zona Victorieim - Romană - Universitate au dimensiuni destul de reduse, dar sunt frumos îngrijite. Printre acestea amintim Parcul Ateneului și Parcul Nicolae Iorga. Dacă preferi plimbările lungi în weekend, atunci vei avea la dispoziție în apropiere parcurile Kiseleff și Cișmigiu. Nu uita, de asemenea, că te vei afla la doi pași de Centrul Vechi al Capitalei, dar și că vei putea să faci o plimbare cu bicicleta pe Calea Victoriei.

În condiții normale, se organizează periodic evenimente în centrul orașului, atât în cadrul Sălii Palatului, cât și în aer liber în Piața Revoluției. În Piața Universității sunt organizate, totodată, diferite târguri și concerte. Vezi pe hartă mai multe puncte de interes din zona Victoriei-Romană-Universitate.

În această zonă găsim sediul central al Universității din București și cel al Academiei de Studii Economice din București (ASE), unele dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Tot aici se află și sediile mai multor facultăți. Ai și alte instituții de învățământ cu renume la doi pași de casă, precum precum Colegiul Național “Sfântul Sava”, Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev” și Universitatea Națională de Muzică.

De menționat este și Căminul Moxa, aflat în zona Calea Victoriei, în care sunt cazați unii dintre studenții ASE. Consultă harta de mai jos pentru a vedea și celelalte unități de învățământ din zonă.

Chiar la Piața Universității se află principala unitate sanitară din zonă. Este vorba despre Spitalul Clinic Colțea, primul înființat în București. În zona Victoriei - Romană - Universitate vei întâlni mai multe clinici private, precum Policlinica Enescu din cadrul rețelei de sănătate Regina Maria și Spitalul Clinic Sanador. La doi pași de Piața Romană se află Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, cel mai mare din România cu o astfel de specializare.

Consultă harta pentru a afla ce clinici private ai în apropierea casei, dacă te muți în această parte a orașului.

Găsești numeroase restaurante, terase și cafenele potrivite pentru toate gusturile în Centrul Vechi al orașului, pe Calea Victoriei sau în zona din spatele Ateneului Român. Câteva fast food-uri ai la dispoziție în Unirea Shopping Center. Nu foarte departe, în zona Romană, ai și alte opțiuni.

Află de pe hartă unde găsești cel mai apropiat restaurant de noua ta casă.

Sucursale ale diferitelor bănci sunt dispuse de-a lungul principalelor artere de circulație sau în marile intersecții din zonă. Un BRD, spre exemplu, găsești chiar lângă Cercul Militar Național. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu o sucursală Banca Transilvania și ING Bank.

La doi pași de Piața Universității se află și Palatul Băncii Naționale a României. Consultă harta pentru mai multe detalii.

Aceasta este una dintre cele mai aglomerate zone din București la orele de vârf. Aici găsești însă și unele dintre puținele parcări subterane din Capitală. Chiar vis-a-vis de Universitatea București ai intrarea într-o astfel de parcare cu peste 400 de locuri. O parcare destul de încăpătoare poate fi găsită și în Piața Victoriei. Atenție, însă, această zonă se poate aglomera nu doar din cauza traficului, ci și din cauza diverselor manifestări sau proteste care se organizează, de obicei, în fața Palatului Victoria, sediul Guvernului României.

Dacă te hotărăști să te muți în zonă, atunci îți recomandăm să te interesezi de posibilitatea închirierii unui loc de parcare pentru mașina ta. Poți face acest lucru apelând la Serviciul Parcaje al ADP Sector 1. Consultă harta pentru a afla unde găsești și alte parcări în zona Victoriei-Romană-Universitate.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Victoriei - Romana - Universitate

1 rezultat

În zona Victoriei - Romană - Universitate găsim clădiri vechi, iar unele dintre ele au avut de suferit de pe urma cutremurului din 1977, motiv pentru care dacă ești interesat de o locuință aflată aici îți recomandăm să consulți mai întâi lista imobilelor cu risc seismic pentru a lua o decizie informată.

Tot aici vei întâlni numeroase clădiri istorice, unele devenite adevărate simboluri ale orașului. Pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi și mai frumoase artere de circulație din București, se află, de exemplu, atât imobile construite la sfârșitul secolului XIX, cât și case din perioada anilor ‘50-80. La acestea se adaugă și câteva construcții contemporane.

Oferta de locuințe noi disponibile în zonă este destul de restrânsă. Printre proiectele lansate recent se numără imobile care au beneficiat de lucrări extensive de reabilitare și modernizare sau construcții de tip boutique. Ansambluri rezidențiale noi se găsesc în vecinătatea Parcului Cișmigiu, în zona Cartierului Evreiesc sau la doi pași de Piața Victoriei, în special spre Gara de Nord. Consultă harta pentru mai multe detalii.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Galdan Apartments. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Victoriei - Romana - Universitate şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Victoriei - Romana - Universitate

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Victoriei - Romana - Universitate

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
630 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Victoriei - Romana - Universitate

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Rosetti, 3 camere, 76 mp, Etaj 1 / 2

REA1010615 SVN Romania va prezinta un apartament de 3 camere, pozitie excelenta, in apropriere de Piata Gemeni. Suprafata apartamentului este de aproximativ 76mp si se preteaza pentru locuinta....

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Cismigiu, 2 camere, 52 mp, Etaj 4 / 8

REA1010421 SVN Romania va propune spre inchiriere un apartament central situat in zona Cismigiu / Sala Palatului. Situat intr-o zona retrasa,linistita, cu acces facil la toate reperele de...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Victoriei, 2 camere, 40 mp, Etaj 9

REA1010572 SVN Romania va ofera spre vanzare un apartament situat intr-o zona ultracentrala. Imoblilul se afla pe strada Int.Dr.Felix, pozitionat foarte aproape de metrou, scoli,...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona P-ta Victoriei, 3 camere, 73 mp, Etaj 2 / 4

REA1010323 Avem placerea de a va oferi un apartament de 3 camere, in zona Victoriei, in apropiere de Sanador Apartamentul are o suprafata utila de 73 mp plus 7 mp balcon inchis Impartirea...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Victoriei, o cameră, 47 mp, Etaj 2 / 5

REA1010506 SVN Romania va propune spre inchiriere un studio superb, aflat la etajul 2 al unui imobil finalizat in 2020, amplasat in zona Piatai Victoriei. Studioul este complet mobilat si...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona P-ta Romana, 4 camere, 110 mp, Etaj 8 / 8

REA1010433 SVN Romania va propune spre inchiriere un apartament central situat in zona Piata Romana / Gradina Icoanei. Situat intr-o zona retrasa,linistita, cu acces facil la toate reperele de...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Cismigiu, 2 camere, 60 mp, Etaj 5 / 8

REA1010500 SVN Romania va propune un apartament semidecomandat de 2 camere, situat in zona Cismigiu, la doar un minut de Bulevardul Regina Elisabeta si cateva minute de Calea Victoriei....

Închiriere apartament în Bucureşti

zona P-ta Victoriei, 2 camere, 45 mp, Etaj 9

REA1010485 SVN Romania va propune spre inchiriere un apartament ultracentral situat in zona Piata Victoriei. Situat intr-o zona retrasa,linistita, cu acces facil la toate reperele de interes...